Mesečni horoskop 01.10.2021. - 01.11.2021.

Autor horoskopa: Gordana Antić

Ovan

LJUBAV:

Čini se da ste na dobrom putu da prihvatite sve ono što vam kod partnera smeta. Mane koje ste mu zamerali od polovine oktobra više nećete ni primećivati, a razlog tome je da ste u sebi prepoznali tuđe principe, kao i razloge zbog kojih se nešto čini i govori. U razgovoru sa partnerom obratite pažnju na reči koje izgovarate, ali ne ostavljajte previše prostora za njihovo proizvoljno tumačenje, jer su moguća nerazumevanja u komunikaciji i stvaranje konfuzije. Sve prejake reči koje uputite partner vam vraća istom merom - zato pazite šta projektujete i puštate u etar. Slobodni pripadnici znaka provode oktobar u društvu starih prijatelja, a potom i novih poznanika. Među njima će se izdvojiti osoba kojoj je najbitnije da pokažete ono što jeste, da biste je privukli u svoju blizinu.

POSAO: 

Snažno vas drži želja za akcijom, a blokade i prepreke koje su do sada postojale na poslovnom planu polako nestaju, ili vi uspevate da ih otklonite. Sve na čemu ste dugo i mukotrpno radili može početi da daje rezultate već krajem meseca. Ono što je zadatak u narednom periodu jesu lekcije o partnerstvu i saradnji na poslovnom planu. Zajedno sa kolegama i saradnicima možete ostvariti bolje rezultate, a za takvu saradnju uspeh je neminovnost.

ZDRAVLJE:

Zdravlje vas služi bolje nego inače, a fizička snaga na koju toliko računate vraća se krajem meseca. Najbitnije je da ne preterujete u naprezanjima i da obezbedite sebi preko potreban odmor.

Bik

LJUBAV:

Bilo da ste u braku, vezi ili ste među slobodnim "strelcima", oktobar je mesec kada ćete poželeti da budete više sami, jer se u vama javlja snažna potreba za introspekcijom. Težnja za distancom dovodi vas do nekih pitanja na koja sami sebi možete dati najbolji odgovor. Vaša prethodna iskustva vas dovode do pitanja koja se tiču poverenja u partnerskim odnosima, jer vam se čini da ste sve već videli i iskusili. U drugoj polovini meseca klima na vašem ljubavnom polju se menja i potrebno je da uskladite interese sa partnerom, ali to ćete izvesti samo uz obostrano angažovanje. Zajedno možete premostiti blokade koje se tiču vaše intime, znajte da u tome niste sami. Slobodnim Bikovima usamljenost postaje sve prisutnija, iako se ne možete požaliti na samoću u fizičkom smislu. Sada nije vreme da čekate da potencijalni partner pruži inicijativu, jer vi držite kormilo u svojim rukama.

POSAO: 

Polje posla je posebno naglašeno u oktobru mesecu, što bi značilo da ukoliko ste čekali na povoljnu klimu da promenite ili pronađete posao, već sredinom meseca možete očekivati povoljnije vesti. Problemi koje ste imali sa nadređenima počinju da jenjavaju sredinom meseca i čini se da sve dolazi na svoje mesto. Pozajmite drugima onoliko koliko ste spremni da izgubite, sve preko toga može za vas biti opterećujuće.

ZDRAVLJE:

Obratite pažnju na to šta unosite u svoje telo i u kojim količinama, oktobar će vam pružiti mogućnost da se okanete nekih nezdravih navika, ali i da pokrenete detoks celog organizma. Osetljive tačke jesu pluća i kičmeni stub. Uspešno možete podići svoj imuni sistem unosom veće doze vitamina C.

Blizanci

LJUBAV:

Spremni ste da napravite preokrete u svom životu, samo je pitanje kako će se partner uklopiti u sve ono što sledi. Ne dozvoljavate sebi da smanjite tempo i bez obzira što partnera uključujete u sva dešavanja, sva je prilika da je on spreman da se u nekim stvarima suprotstavi vašim stavovima. Naoružani ste argumentima i spremni da prkosite partneru i ulazite u žučne rasprave sa njim. Neki pripadnici znaka osetiće zabrinutost i strah kada se radi o opstanku veze. Povoljniju klimu i razvedravanje na polju ljubavi možete očekivati u drugoj polovini meseca, kada ćete i shvatiti da vaš odnos zapravo nije u krizi. Naučite da pustite i pređete preko razmirica. Slobodnim Blizancima nebo može doneti novu ljubav sa kojom ćete tek nakon nekoliko susreta i konkretne konverzacije znati kako da se postavite i šta od tog odnosa želite.

POSAO: 

Željni ste akcije, ali okolnosti tako utiču na vas da imate osećaj kao da već dugo cupkate u mestu. U drugoj polovini meseca kretivci mogu očekivati zanimljivije projekte, ali generalna slika neba većini pripadnika ovog znaka donosi boljitak i pomeranje sa nulte tačke tek u drugoj polovini meseca. Kontakti sa inostranstvom mogu biti pojačani već krajem meseca, pa ako je vaše poslovanje povezano sa inostranim partnerima, možete očekivati rasplet i poboljšanje situacije i na tom polju.

ZDRAVLJE:

Imate mogućnost da svoje telo energetski iscrpite, ali i da ga jako brzo i regenerišete. Zabavom izbacujete sav stres iz svog organizma, zato je najbolji savet na polju zdravlja da upravo radite ono što vas čini srećnima. 

Rak

LJUBAV:

Porodica i dom okupiraju vašu pažnju i sva vaša energija biće usmerena u tom smeru. Povoljan je period za preuređivanje doma, renoviranje kuće, ali i kupoprodaje. Vaš dom je i mesto gde želite da se najprijatnije osećate, ali atmosfera je takva da vam porodična okupljanja i dešavanja oduzimaju dosta energije. Pronađite vremena i kutak za sebe gde se možete opustiti, jer su vaše emocije u ovom periodu prenaglašene i nije vam potrebno puno da biste burno odreagovali. Ulazak u konflikt i svađu izazvaće da obe strane ne razmišljaju previše o rečima koje izgovaraju, nakon kojih će uslediti samo kajanje. Iako je za neke od vas period izazovan, nebo podržava sve razgovore koji se tiču imovine i budućeg potomstva. Slobodni Rakovi preko posla stupaju u kontakt sa osobom koju su možda i ranije videli, ali joj nisu tada pridavali značaj. Ne pitajte za mišljenje ni kolege ni rodbinu, a ni svoje prijatelje. Pravi odgovor možete naći u sebi.

POSAO: 

Oktobar je posebno povoljan za one koji svoje poslovne aktivnosti obavljaju u domu, ili se bave uslužnim delatnostima. Polje karijere je do sada bilo prilično usporeno, ali već krajem meseca stižu i prvi rezultati kojima ste se nadali. Polje finansija postaje sve bolje kako se mesec bude približavao kraju, a novac koji očekujete da vam stigne od drugih ljudi konačno pronalazi svoj put do vas. 

ZDRAVLJE:

Zdravstveno stanje je bez većih problema. Odredite sebi svakodnevno bar sat vremena odmora na mestu gde vas drugi neće ometati, to će vam dosta pomoći da očuvate unutrašnji mir.

Lav

LJUBAV:

Pred vama je mesec velike ljubavne dinamike i to u najpozitivnijem smislu. I pored i dalje prisutnih obaveza uspevate da imate zdrav odnos sa partnerom, ali ono što će se od vas zahtevati je da se držite datih obećanja. Partner izlazi iz svoje mračne faze, zato pokušajte da budete vedri, jer ne postoji razlog za ponovno otvaranje starih rana. Sredinom meseca se sinhronizujete sa partnerom u svemu onome o čemu ste diskutovali, i ostaje samo nekoliko tema da pretresete i da usaglasite stavove, što neće biti teško. Vreme za samoću slobodnim Lavovima je prošlo - vi u svom okruženju već imate nekoliko osoba koje bi mogle da zadovolje vaše potrebe. Imate zeleno svetlo da sa nekim od potencijalnih partnera ostvarite dublji kontakt kojim biste bili zadovoljni. Blokade u socijalnim odnosima možete očekivati u odnosu sa rođacima i komšijama.

POSAO: 

Oktobar je mesec koji donosi mnogo prilika za stabilizaciju, ali i nekoliko promena poslova, čak je moguća i promena i delatnosti. Spremni ste da uskočite u akciju i svojim stavovima motivišete i druge oko vas. Sva je prilika da će vam biti ponuđeni novi i bolji ugovori, ali ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je potpisivanje bilo koje vrste dokumenata. Polje finansija se poboljšava, a novac možete očekivati od klijenata, ili vam partner priskače u pomoć.

ZDRAVLJE:

Vaše zdravstveno stanje ide ka boljitku, ali je bitno da ispoštujete sve kontrole koje vam je lekar propisao. Na vaše psihofizičko stanje povoljno bi uticalo neko kratko putovanje sa partnerom, a kao destinaciju izaberite banju ili odlazak na planinu.

Devica

LJUBAV:

Naizgled ste spremni da pravite ustupke partneru, ali vi u stvari ispitujete granice do kojih je druga strana spremna da ide. Možete biti neprijatno iznenađeni njegovim dobro potkovanim argumentima koji će vas navesti da promenite svoje stavove. Ostavite surovu statistiku za posao, jer za nju nema mesta u ljubavi. Slobodne Device intenzivno razmišljaju o nedavnom poznanstvu, ali svu energiju ulažu da prikupe razloge protiv ulaska u vezu, što može biti pokazatelj nedostatka samopouzdanja. Možda vam teško pada da vi budete ti koji će inicirati susret, ali na vama je da napravite sledeći korak. U oktobru Device mogu očekivati i ozbiljnije razgovore sa porodicom, gde će glavna tema biti lične vrednosti. Problemi unutar porodice neće dugo trajati.

POSAO: 

Vaš fokus u toku gotovo celog oktobra biće na karijeri, novcu i generalno praktičnim stvarima. Bivate nagrađeni za napore koje ste uložili do sada. Dobićete i neke nove prilike da dodatno zaradite, ali će biti neophodno da svoj finansijski plan redefinišete i skratite nepotrebne troškove. Tenzija na poslu može dovesti do rasprava i svađa kojih bi trebalo da se klonite, najviše zbog svog zdravlja.

ZDRAVLJE:

Ukoliko ste uložili energiju u sređivanje svojih navika po pitanju ishrane i fizičke aktivnosti, već od sredine meseca rezultati če biti vidljivi. Simptomi poput prehlade biće pokazatelji da se vaše telo oslobađa toksina, zato nema potreba za brigom. Vaše okruženje utiče na vaše zdravstveno stanje, pa je pogodno da se oslobodite nepotrebnih stvari u svom okruženju i da na taj način dozvolite novoj energiji da uđe u vaš život.

Vaga

LJUBAV:

Prilično ste direktni u komunikaciji sa drugim ljudima i to ne isključuje i vašu interakciju sa partnerom. Potrebno je da budete taktičniji sa rečima, jer se možete gorko pokajati za ono što možete izreći. Skladnost u partnerskim odnosima možete očekivati u drugoj polovini meseca, kada će partner biti više naklonjen vama i u isto vreme se prilagođavati vašim potrebama. Slobodnim Vagama stoji mogućnost ulaska u romantičnu vezu, a okolnosti dopuštaju da svoje iskonske principe postavite kao primarne i prihvatljive drugoj strani. U prvoj polovini meseca možete očekivati isceljivanje bolnih tačaka koje se tiču vaše porodice i zato je bitno da oprostite i otpustite sve ono što vas blokira na tom polju. Distanca i beg od socijalnih interakcija sa drugima može biti ispunjena putovanjem u neke ruralnije ili planinske krajeve.

POSAO: 

Inspirisani ste da započnete nešto novo, ali ste i vrlo oprezni prilikom planiranja, pa je moguće da revidirate prvi, drugi, treći plan iz razloga što su vam krajnji rezultati izuzetno bitni. Početkom oktobra započinjete novi ciklus na poslovnom planu, a vaša energičnost govori da ste više nego spremni za akciju. Neke pripadnike znaka dočekaće neki novi ugovor, ili se možete nadati nekom bitnom razgovoru. Ukoliko osećate blokadu kada je rešavanje problema u pitanju, od polovine meseca očekujte novi nalet kreativnosti koji će sve te blokade anulirati.

ZDRAVLJE:

Anksioznost ide ruku pod ruku sa željom za akcijom. Pronađite način da izbacite naelektrisanost i tenziju, jer vas one mogu koštati zdravlja. U drugoj polovini oktobra možete očekivati smanjenje napetosti i tada sav višak energije prebacite na zabavu.

Škorpija

LJUBAV:

Skladniji odnos unutar porodice je sve što vam je potrebno da biste mogli da se osetite rasterećeno. Priče koje će biti pokrenute u ovom periodu, a koje se tiču porodične istorije, pomoći će vam da bolje razumete neke šablone koji se ponavljaju. Organizujte porodično okupljanje ili uključite porodicu u neke zajedničke aktivnosti. Empatija i saosećajnost prema drugima će vas u nekom trenutku dovesti do povlačenja, jer veliku količinu emocija i tuđe energije prenosite na sebe. Zanemarite sve priče koje budete čuli o sebi, ali isto tako ne dozvolite da vas drugi uvuku u ogovaranja, jer vam se sve izrečeno vraća kao bumerang. Učinite ono što partner od vas očekuje, ali ne morate više od toga. Dovoljno je da mu dnevno udelite kompliment, jer vaša distanciranost može izazvati sumnje. Slobodne Škorpije može pratiti osećaj da osoba koja bi ispunila njihove ideale ne postoji, zapitajte se koliko su visoki vaši kriterijumi i šta možete ponuditi takvoj osobi. 

POSAO: 

Blokade na polju finansija magično nestaju već od druge polovine meseca i zato je bitno da ne vršite pritisak, ali i da podsetite svoje dužnike da je vreme za isplatu. Ovog meseca možda niste preterano motivisani na poslovnom planu, zato je najbolje da uzmete odmor i da kada se osetite spremno i stabilno krenete u nove pobede. Do kraja meseca je bitno da ne započinjete neke nove projekte, već je vreme da se pozabavite dovršavanjem i finaliziranjem starih.

ZDRAVLJE:

Mir je ono što vam je potrebno, zato to sebi i priuštite. Meditacija, joga, spa ili relaks masaža vas mogu brzo revitalizovati, ali nemojte zanemariti i kvalitetan i dug san.

Strelac

LJUBAV:

Pred vama je mesec u kom ćete svoje vreme i energiju utrošiti na prijatelje i socijalizaciju sa drugima. To u samom početku neće biti jednostavno i do prve polovine meseca možete osetiti tenzije na polju prijateljstva, jer neko neće biti zadovoljan vašim tretmanom. Postavljate nova pravila u toj sferi, a laganiju komunikaciju uspevate da ostvarite već od druge polovine oktobra. Iako se neki od vas osećaju prilično usamljeno pored partnera budite bez brige, jer je ova situacija samo uvod za dešavanje koja će vas nesumnjivo još dublje povezati. U vašoj vezi je sve u savršenom redu, samo je potrebno još malo vremena da i vi u to poverujete. Savet slobodnim Strelčevima je da ne prihvataju veze u kojima nisu jedini, već da strpljivo sačekaju susret sa kvalitetnom osobom koja će biti spremna da im pokaže prave vrednosti.

POSAO: 

Prva polovina oktobra vam može doneti manju krizu u odnosima sa kolegama i saradnicima na poslu. Novi veliki projekti doneće vam rad u kolektivu gde ćete biti prinuđeni da sarađujete sa nekim čije stavove ne poštujete. Budite strpljivi i pažljivi sa rečima, jer već u drugoj polovini oktobra uspevate bez ikakvih problema da nađete zajednički jezik. Sve na čemu ste do sada radili imate mogućnost da naplatite krajem meseca, kada će se stvoriti mogućnost i za unapređenje, bonuse ili neku povišicu. U oktobru možete očekivati i da ćete sa nekim od klijenata završiti saradnju, ali je tada ujedno povoljna klima za širenje poslovanja i sticanje novih klijenata od kojih možete očekivati dugoročniju saradnju.

ZDRAVLJE:

Smanjite unos šećera i toksičnih materija u svoj organizam, a u slučaju nekih tegoba obavezno posetite lekara.

Jarac

LJUBAV:

Iskoristite oktobar mesec da finalizirate neke radove u kući, nakon čega ćete osetiti veliko zadovoljstvo i olakšanje. Izvesno je da želite nadmoć u odnosu u kom se nalazite, makar to bilo i u sitnim svakodnevnim odlukama. Ne zaboravite da ta nadmoć povlači za sobom i odgovornost od koje ovih dana lako pobegnete. Od obaveza na poslovnom planu nemate dovoljno vremena za nežnosti na kojima počiva poverenje i snaga odnosa. Poruka je jasna - nađite vreme za partnera. Slobodni Jarčevi su razvili odbrambene mehanizme, ali zapravo nisu spremni da priznaju da su fasicinirani jednom osobom. Polako vam postaje jasno da bežite od ljubavi, plašeći se da ne izgubite sebe. Zainteresovani ste, to je više nego očigledno, ali definišite na vreme odnos u koji želite da uplovite. Pomisao na sastanke daleko od očiju javnosti izaziva uzbuđenje u vama, ali zapitajte se koliko je to dobra baza za početak nekog odnosa.

POSAO: 

Lagano ubrzavate svoj tempo i čini se kao da ste tek sada spremni da napravite veliki zaokret, a da su nekoliko prethondih meseci samo bile pripreme i postavljanje povoljnog tla za napredak. Vašu motivaciju pokreću finansije, a novac na koji ste računali pronalazi put do vas. Odložite pregovore o povišici i boljoj poziciji za drugu polovinu meseca, kada će raspoloženje nadređenih biti na mnogo višem nivou. Na polju administracije druga polovina meseca obećava boljitak, pa zato svako sređivanje dokumenata ili apliciranje za vizu ostavite za taj period.

ZDRAVLJE:

Kada je reč o zdravlju, ne dozvolite da obaveze koje ste sebi zadali na poslovnom i porodičnom planu utiču na vaš miran san.

Vodolija

LJUBAV:

Nedavni problemi sa partnerom oko novca mogu eskalirati početkom meseca, da bi ubrzo zatim nestali kao da nikada nisu ni postojali. Prepirke i svađe u porodici sa osobom od autoriteta tiču se suprotstavljenih uverenja oko kojih ni jedna strana neće želeti da popusti, jer svi se drže stava da znaju šta je najbolje za vas. Ipak, možete računati na apsolutnu podršku prijatelja koji dele vaša uverenja i kao rezultat toga vaš odnos može biti još stabilniji. Slobodne Vodolije upravo preko prijatelja mogu upoznati osobu kojoj bi trebalo prići s poverenjem, a strahove koje vučete iz prethodnih odnosa pokušajte da odagnate, ili bar umanjite. Svoje vreme i energiju od druge polovine oktobra možete uložiti u sticanje novih znanja, zato iskoristite taj zalet u cilju usavršavanja na željenom polju.

POSAO: 

Obaveze su u proteklih par meseci sputavale vaš progres na poslovnom planu. Ovaj mesec vam donosi mnogo pozitivnih novina, ali progres neće biti ni malo lak i zahtevaće od vas dosta razmišljanja i vaganja u mnogim situacijama. Za sav trud koji budete uložili bićete nagrađeni, u to nema sumnje, zato ostanite pri svom pozitivnom stavu za budućnost. U drugoj polovini meseca biće posebno važno da inicirate projekat koji već neko vreme čeka povoljan trenutak, jer kontakt sa osobom od koje projekat zavisi uspevate da ostvarite. Sada vas nebo podržava, zato se nemojte skrivati iza izgovora da nemate vremena.

ZDRAVLJE:

Budite odgovorni prema svom zdarvlju tako što ćete se rešiti bezazlenih i dosadnih tegoba.

Ribe

LJUBAV:

Vaša intuicija je naglašena, naročito kada je u pitanju mogućnost da vidite skrivene tuđe namere. Jasno vidite kroz tuđe laži i pretvaranja, no to ne znači da vas te skirvene agende ne dotiču. Povlačenje u sebe i istraživanje iskonskih potreba i dubljih nivoa vaše duše mogu vam doneti uvide koji će vas dovesti velike unutrašnje transformacije. Blokade koje osećate na socijalnom nivou uticaće i na vašu okolinu i odnos sa partnerom, ali u drugoj polovini meseca možete očekivati razvedravanje. Partner je uz vas, iako mu je lakše da predvidi vremenske prilike nego vaše raspoloženje. Slobodne Ribe u oktobru postaju izuzetno socijalno selektivne, a da li će se upustiti u romantičnu vezu pokazaće jedna slučajna situacija gde će se videti ko je ko.

POSAO: 

Radije biste ostali po strani i sačekali da vam se sve kockice slože. Povoljan je period za zajedničko ulaganje, ili vam partner može finansijski pomoći da ostvarite neke od svojih ciljeva. Nekim pripadnicima ovog znaka zodijaka partner može potražiti pomoć u vidu podrške za pokretanje nekog novog biznisa. Budite pažljivi sa trošenjem i investiranjem novca, jer ste u toku ovog meseca posebno vođeni impulsom.

ZDRAVLJE:

Svi zdravstveni problemi koji bivaju aktivirani dolaze od vaših skrivenih i nesvarenih emocija, odnosno od vašeg psihičkog stanja. Pokretanje čišćenja emotivnih blokada može doneti osećaj umornosti i pad imuniteta, ali to je samo faza koja prolazi već krajem meseca.