10 najboljih gostovanja u seriji Sex and the City

Ko je vaš favorit?

Jedna od najznačajnijih serija iz Njujorka, Sex and the City, ostavila je dubok trag u kolektivnoj svesti, što svedoči o večnom nasleđu ovog romantičnog dramedija i izvanrednim izvođenjima koja su doprinela njegovom kritičkom uspehu. U središtu radnje nalaze se nezaboravne glavne junakinje, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon, čiji su likovi obogaćeni dolaskom legendarnih gostujućih zvezda i sporednih uloga.

Sa poznatim holivudskim glumcima poput Carrie Fisher, Jennifer Coolidge i čak pevačem Jon Bon Jovi, ova serija nagrađuje višestruko gledanje. U nastavku predstavljamo najbolja gostovanja kroz svih šest sezona Sex and the City.

Mikhail Baryshnikov

Mikhail Baryshnikov je napravio nezaboravno gostovanje u seriji “Sex and the City,” u epizodi pod nazivom “The Russian.” Njegov lik, koji se u seriji pojavljuje kao neodoljivi baletski umetnik, donosi sa sobom ne samo šarm i eleganciju, već i kompleksnost koja dodatno produbljuje narativ. U interakciji sa Carrie Bradshaw, koju igra Sarah Jessica Parker, Baryshnikov uspeva da oživi romantičnu dinamiku i pokazuje kako umetnost i ljubav mogu biti nerazdvojni. Njegov karakter simbolizuje strast i kreativnost, što dodatno pojačava privlačnost serije kao platforme za istraživanje modernih ljubavnih odnosa. Ova scena ne samo da je obeležila njegovu pojavu, već je i ostavila trajan utisak na gledaoce, ističući kako su umetnost i romantične veze često isprepletene na najneobičnije načine.

Carrie Fisher

U epizodi treće sezone smeštenoj u Los Anđelesu pod nazivom Sex and Another City, Bradshaw započinje kratku romantičnu vezu sa Keith-om Travers-om, holivudskim besposličarom koji se pretvara da je agent Matt Damona u loše smišljenom pokušaju da impresionira Carrie. Nakon što se njih dvoje zbliže, zatiče ih zbunjena Carrie Fisher (igrajući fikcionalizovanu verziju sebe), koja otkriva da Travers nije moćni holivudski agent, već njen pomoćnik i čuvar kuće. Nakon ovog neprijatnog susreta, Bradshaw prekida vezu s Traversom i vraća se u Manhatan.

Vince Vaughn

Ko je igrao losanđeleskog ljubavnika koji se uvuče u izlazak s našom hrabrom kolumnistkinjom? To je niko drugi do Vince Vaughn! Epizoda treće sezone emitovana je 17. septembra 2000. godine, dok je Vaughn bio u usponu u Holivudu, poznat po ulozi u filmu Swingers. Njegov A-list status postao je očigledan tek kasnije kroz blockbuster komedije poput Dodgeball iz 2004. i romantične komedije Wedding Crashers iz 2003. godine.

Andy Cohen

Dugogodišnji prijatelj Sarah-e Jessica.e Parker, voditelj i producent Real Housewives serijala, imao je dva camea tokom šest godina emitovanja Sex and the City. Andy Cogen se prvo kratko pojavio kao goli posetilac bara u sceni koja je kasnije izbačena iz epizode četvrte sezone, a zatim se ponovo pojavio kao prodavac cipela koji pomaže Carrie u Barney’s robnoj kući. Zahvaljujući Parker, Cohen je uspeo da obezbedi audiciju za govornu ulogu kao organizator zabava, ali je kasnije otkrio da su ga producenti smatrali nedovoljno talentovanim.

Lucy Liu

Lucy Liu se pojavljuje kao fikcionalizovana verzija sebe u epizodi četvrte sezone pod nazivom “Coulda, Woulda, Shoulda.” Nakon što postaje klijentkinja Samantine PR agencije, Samantha koristi Liuino ime da bi preskočila red na listi čekanja i obezbedila sebi Birkin torbu. Kada se Liuina Birkin torba konačno isporučuje, Liu je bez ceremonije otpustila Samantu zbog korišćenja njenog imena u vlastite svrhe, ostavljajući Samantu slomljenu i bez Birkin torbe.

Jennifer Coolidge

10 najsmešnijih gostovanja u seriji Sex and the City

U trećoj epizodi šeste sezone, neuporediva Jennifer Coolidge igra Viktoriju, nedavno razvedenu ženu i još uvek nedovoljno iskrenu “dizajnerku” torbi koja poziva devojke na “torbenu žurku” u svom stanu. Kapriciozna, delikatna i obmanuta, Viktorijine omiljene “torbe” više liče na dečiji rukotvorinu nego na italijanski luksuzni brend Fendi koji pominje u epizodi. Coolidge je, kasnije, na Watch What Happens Live kod Andy Cohena upitana da li bi bila zainteresovana za ulogu Samanthe Jones u rebootu serije And Just Like That… nakon što je potvrđeno da se Kim Cattrall neće vratiti. Iako je Coolidge rekla da je preveliki obožavalac Cattrall da bi preuzela ulogu Samanthe, obožavaoci su čak pokrenuli Change.org peticiju tražeći od producenta da uključe njen originalni lik Viktorije u novu seriju.

Jon Bon Jovi

Nakon što je više od decenije bio frontmen rock grupe Bon Jovi iz Nju Džersija, Jon Bon Jovi je tokom kasnih 1990-ih oprobao u glumi, pojavljujući se u popularnim serijama poput Ally McBeal, The West Wing i Sex and the City. U jednoj od ranih epizoda druge sezone Sex and the City, pevač pesme “Livin’ On a Prayer” igra Seta, novog ljubavnika Carrie, kojeg upoznaje u čekaonici terapista. Iako je serija postigla ogroman uspeh, rock zvezda je kasnije priznala da nije imala pojma o čemu se radi u seriji kada je dobila ulogu.

Amy Sedaris

Pojavljujući se u četiri epizode petog i šestog sezone Sex and the City, komičarka Amy Sedaris igra Courtney Masterson, ekscentričnu urednicu koja pomaže Carrie da pretvori svoju omiljenu kolumnu u knjigu. Pored toga što je Carrieina posvećena urednica, Masterson takođe upoznaje Carrie sa Jackom Bergerom, piscem s kojim Carrie kratko izlazi, a koji je kasnije ostavlja uz pomoć Post-It poruke koja jednostavno glasi: “Žao mi je. Ne mogu. Ne mrzi me.” Sedaris, koja se prvi put sprijateljila s Parker tokom Off-Broadway predstave 2001. godine, kasnije je izjavila da bi bila više nego voljna da se pojavi u And Just Like That… i da je čak razgovarala o toj mogućnosti s Parker tokom produkcije reboot-a.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey imao je zapaženu ulogu kao producent u jednoj od epizoda Sex and the City. Njegov lik, Jack, predstavlja savremenog Los Anđeleskog “lotharia”, koji pokušava da osvoji Carrie Bradshaw. Njihova interakcija donosi dodatnu dozu humora i šarma u seriju, dok Jack, sa svojim opuštenim pristupom i šarmom, simbolizuje tipičnog holivudskog zavodnika. Njegova pojava unosi energiju i dinamiku, a u isto vreme pruža publici uvid u kontrast između njujorške i holivudske romantike. Ova kombinacija stvara nezaboravne trenutke, što dodatno obogaćuje već prepoznatljivu atmosferu serije.

Kristen Johnston

U epizodi 6. sezone, prikladno nazvanoj “Splat!”, upoznajemo Lexi Featherstone, stariju hedonističku devojku iz Njujorka koju Carrie sreće na zabavi kojoj je prisustvovala u domu glavne urednice Vogue-a, Enid Frick (igra je Candice Bergen). Carrie opisuje Lexi kao “It devojku” iz Njujorka tokom 1980-ih. Lexi otvara prozor na zabavi da zapali cigaretu pre nego što započne nezaboravni tiradu lamentirajući koliko se Njujork promenio od njenih dana u noćnom životu. Lexi završava svoje opomene rečima “Bože, tako sam dosadna da bih mogla da umrem.” Onda to i uradi, padajući kroz otvor prozora na ulice Menhetna.

Foto: Profimedia

Najnovije