10 filmova sa Filmskog festivala u Londonu koje morate odgledati

Od Daniela Craiga u "Queer" do inspirativne priče "Joy"

Foto: AppleTV

S obzirom na to da London Film Festival uskoro počinje, sastavili smo spisak filmova na koje treba obratiti pažnju iz ovog – iskreno rečeno, besprekornog – programa.

Od velikog povratka Angeline Jolie u filmu Maria, do mogućeg najboljeg nastupa Daniela Craiga u Queer, kao i ozbiljnog emotivnog iscelitelja sa Florence Pugh i Andrew Garfield u We Live In Time i istraživanja prve svetske „bebe u epruveti“ u Joy – ima mnogo toga što treba dodati na svoju listu za gledanje sa ovogodišnjeg London Film Festivala.

Joy

U glavnim ulogama filma Joy nalaze se Thomasin McKenzie iz filma Eileen, Bill Nighy i James Norton iz serije Happy Valley. Film će prikazati pravu priču o prvoj „bebi iz epruvete“

Maria

Angelina Jolie se vraća na naše ekrane kao operska pevačica Maria Callas, jedna od najvećih sopranistkinja u istoriji. Film će pratiti poslednje dane Marie u Parizu, gde je nažalost bila zavisna od lekova za smanjenje anksioznosti, dok se pevačica osvrće na vrhunce svoje bogate karijere.

Queer

Kritičari već tvrde da je nastup Daniela Craiga u filmu Queer njegov najbolji do sada – stoga ovaj film ne treba propustiti. Režiran od strane Luca Guadagnina, poznatog po filmu Challengers, Queer je adaptacija romana Williama S. Boroughsa istog naziva, i navodno sadrži mnoge prilično provokativne, eksplicitne scene seksa. Craig igra ulogu muškarca po imenu Lee, koji se zaljubljuje u mlađeg muškarca po imenu Allerton, kojeg tumači Drew Starkey.

We Live In Time

Pripremite se za emotivne trenutke. Florence Pugh i Andrew Garfield igraju Almut i Tobias, par koji se upoznaje i zaljubljuje na prilično neobičan način, ali uskoro se suočavaju sa teškom istinom koja menja njihove živote i budućnost.

The Apprentice

Nije bilo pitanje da li, već kada: biografski film o Donaldu Trumpu. Sebastian Stan tumači mladog Trumpa, dok osniva svoj biznis u nekretninama tokom 1970-ih i 1980-ih. Jeremy Strong iz serije Succession igra stvarnog poznatog advokata Roya Cohna, dok će Maria Bakalova igrati Ivanku Trump.

Piece by Piece

Piece by Piece je film o životu muzičara Pharrella Williamsa, ispričan kroz medium Lega. Film prikazuje njegov odrastanje u Virginiji, kao i njegov uspeh u muzičkoj industriji. Da li će osvojiti nagradu za najbolji animirani film ove sezone? Videćemo.

Emilia Pérez

Sa Zoe Saldañom i Selenom Gomez u glavnim ulogama, ovaj queer “muzikal o ponovnom rođenju” prati uspešnu advokaticu koja pomaže lideru meksičkog kartela da simulira svoju smrt, kao i da prođe kroz operaciju promene pola.

Nightbitch

Prema romanu Rachel Noder, Nightbitch doslovno istražuje divlji aspekt roditeljstva, sa Amy Adams u ulozi roditelja koji se boji da se pretvara u čudovište.

Blitz

Drama Blitz, režirana od strane Stevea McQueena i sa Saoirse Ronan u glavnoj ulozi, smeštena je u London razoren tokom 2. svetskog rata. Rita je majka iz East End-a koja donosi dirljivu odluku da pošalje svog sina Georgea izvan grada, u ruralno područje. Međutim, George želi da se vrati u London, bez obzira na opasnosti koje ga očekuju.

Anora

Opisan kao “moderna bajka o Pepeljugi”, film Anora prati priču o Ani, seksualnoj radnici iz Brooklyna, i njenom susretu sa Vanyom, bogatim ruskim oligarhom. On joj nudi priliku za potpuno novi život, ali taj plan se komplikuje kada njegovi roditelji doputuju iz Rusije kako bi sami preuzeli situaciju.

Foto/video: Profimedia, Youtube

Najnovije