10 jesenjih filmova savršenih za ušuškavanje

Čekirajte našu listu, pripremite omiljeno ćebe i topli napitak, i uživajte!

jesenji filmovi

Jesenji filmovi savršeni su za trenutke kada želite da se udobno smestite uz šolju omiljenog vrućeg napitka i zaboravite na stvarne životne brige, na dobra dva sata.

Dakle, s jesenjim vremenom koje je već stiglo, šta učiniti? Otići u bioskop? Možda. Ova sezona je tradicionalno vreme kada u bioskope stižu neki od najboljih filmova godine. Nakon što studiji zarade novac s letnjim hitovima, tokom ostatka godine predstavljaju svoje filmove koji se bore za nagrade, a koji će nama sigurno držati pažnju.

Na sreću, ima više nego dovoljno dobrih jesenjih filmova, novih i starih, u kojima možemo uživati i kod kuće ispod omiljenog pokrivača. Da, mnogi su o Noći veštica i veštičarenju, ali jednako toliko ih je o šetnji parkom sa voljenom osobom ili rešavanju misterije u civilu. Bilo da ste devojka iz filma Practical Magic okružena mačkama, ljubitelj horora koji zaključava vrata i vežba svoj Scream, ili večiti student kom nedostaju karirane košulje iz School of Rock, ovi filmovi će vas ispuniti mirisom opalog lišća nakon kiše i obaviti u šal kinematografske svežine.

Pogledajte u nastavku najbolje jesenje filmove uz koje možete uživati tokom sezone ušuškavanja.

Mona Lisa Smile 

Želite inspirativne vibracije za školu? Ne tražite dalje. Julia Roberts igra Ketrin Votson, profesorku istorije umetnosti koja podstiče svoje studentkinje da preispituju zastarele, patrijarhalne društvene norme.

Silver Linings Playbook

Radnja se odvija tokom jeseni i zime u 2000-im, a pratimo Pata (Bradley Cooper), čoveka sa bipolarnim poremećajem, koji slučajno upoznaje Tiffany (Jennifer Lawrence). Ona pristaje da mu pomogne da vrati svoju suprugu pod uslovom da učestvuje u plesnom takmičenju s njom. Preslatke, jesenje vibracije!

Little Women

Jesenji pejzaž Nove Engleske je zapanjujuć dok priča o četiri sestre March ponovo oživljava u ovom klasiku Grete Gerwig. Dok se suočavaju s pitanjima klase i seksizma, grade potencijalne romanse. U glavnim ulogama su Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, i Saoirse Ronan.

Practical Magic

Nijedna lista jesenjih filmova ne bi bila potpuna bez Practical Magic. Ovaj kultni klasik nije dobro prošao u bioskopima, ali Nicole Kidman nikada nije bila privlačnija, a Sandra Bolok nikada lepša. Vibracije veštičarenja su apsolutno neverovatne, s crnim mačkama, kletvama i bivšim ljubavnicima. A tetke! Mogli bismo da pričamo još, ali nećemo. Samo odgledajte.

A Beautiful Mind

Russell Crowe igra matematičara Johna Nasha, čije su paranoidne deluzije na kraju dijagnostikovane kao shizofrenija. U filmu igraju i prelepa Jennifer Connelly i Paul Bettany (ovo dvoje su se venčali nakon što su se upoznali na setu!).

Knives Out 

Od mekanih džempera do vrućih šolja čaja, u ovom misterioznom filmu postoji nešto nepobitno jesenje. A kada ga završite, obavezno požurite da pogledate njegov nastavak, Glass Onion. Nikada nije bila bolja prilika da ga gledate.

You’ve Got Mail

Ovaj film s Meg Ryan i Tomom Hanksom nema apsolutno nikakve veze s smrću, osim ako ne računamo smrt malih preduzeća. Radnja se odvija tokom nekoliko sezona, ali sve scene u knjižari čine ga jesenjim favoritom.

Scream franšiza

Scream franšiza je horor serijal koji kombinuje elemente strave i crnog humora. Priča se fokusira na grupe tinejdžera koji su suočeni s misterioznim ubicom maskiranim u Ghostface, koji ih progoni dok ih podstiče na razmišljanje o pravilima horor filmova. Prvi film, objavljen 1996. godine, postavio je temelje za novi pristup žanru i poznat je po svojim uzbudljivim zapletima, preokretima i kultnim likovima.

School of Rock

Uzmite svoju gitaru, kariranu košulju i želju za rokenrolom, jer je ovo film o školi koji obara sve druge. Jack Black nikada nije bio privlačniji. Da, rekli smo to.

Death Becomes Her

Ljudi zaboravljaju da je Meryl imala smešnu stranu mnogo pre Devil wears Prada. Ona i Goldie Hawn se takmiče oko Brusa Vilisa u ovoj natprirodnoj crnoj komediji koja je koliko god sočna, toliko i sapunasta.

foto/video: Profimedia, Youtube

Najnovije