25 najboljih triler filmova koji će vas držati na ivici sedišta

Lista od apsolutnih klasika do novijih filmskih ostvarenja.

triler
“Gone Girl”

Triler filmovi su najbolji kada se gledaju ispod pokrivača sa čašom vina u ruci. Mislim, postoji li bolji način da provedemo noći nego sastavljajući slagalicu napetog filma, dok istovremeno osećamo sve emocije napetosti, iznenađenja, iščekivanja i uzbuđenja? Srećom po nas, triler filmovi spadaju u mnoge podžanrove. Bilo da je to napeti who dunn it, psihološki mind-bender ili čak mračna komedija, postoji mnogo materijala za gledanje koji nas može zabaviti i uplašiti satima.

triler
“Seven”

Od apsolutnih klasika kao što su Black Swan, Se7en i The Fugitive iz 1993. do novijih favorita kao što su A Simple Favour sa Blake Lively i Annom Kendrick i kritički hvaljen Promising Young Woman, izbor trilera je ogroman. Tu su i nedavna izdanja kao što su Love Lies Bleeding – sa Kristen Stewart – Mothers’ Instinct i rediteljski debi Dev Patela Monkey Man.

triler
“The Good Nurse”

Evo da vam pomognemo da odaberete najbolje triler filmove za gledanje kako biste najbolje iskoristili svoje večeri…

Love Lies Bleeding (2024)

Glavne uloge tumače Kristen Stewart i Katy O’Brian, a film prati ludi ljubavni par koji se zaljubljuje, ali ih podvodna Lou (Stewart) kriminalna porodica i Jackieina opsesija da postane profesionalna bodibilderka.

Monkey Man (2024)

Dev Patel, zvezda serija Skins i Lion, apsolutno briljira kao reditelj i zvezda ovog fantastičnog triler filma. On glumi Kida, čija traume iz detinjstva isplivavaju na površinu dok zarađuje za život u podzemnom borilačkom klubu. On se zaklinje da će se osvetiti čoveku koji mu je uzeo sve infiltrirajući se u zlokobnu elitu grada.

Mothers’ Instinct (2024)

Ovaj triler film sa zvezdama prati Alice (Jessica Chastain) i Celine (Anne Hathaway), dve domaćice iz 1960-ih koje su najbolje prijateljice. Ali njihov odnos je ugrožen kada se dogodi nezamisliva tragedija, zbog čega počinju da preispituju apsolutno sve u svojim životima, uključujući prijateljstvo i ono što znaju jedna o drugoj. Veoma napeta stvar.

Fair Play (2023)

Phoebe Dynevor iz Bridgerton-a briljira u ovom trileru/drami koji se bavi mizoginim normama u korporativnoj kulturi i kako one prožimaju živote žena i njihove romantične veze. Film prati priču o Emily (Dynevor) i Luke (Alden Ehrenreich) koji kriju svoju vezu na poslu kao finansijski analitičari. Ali dinamika postaje intenzivna kada Emily bude unapređena preko Lukea, izlažući patrijarhalne vrednosti na mestima gde ih nikada ne želite naći – u srcu nekoga koga volite.

The Good Nurse (2022)

Medicinska sestra Amy Loughren (Jessica Chastain) je van sebe kada sazna da je jedan od njenih kolega i blizak prijatelj (Eddie Redmayne) optužen za ubistvo desetina pacijenata tokom šesnaest godina. Da li će konačno priznati svoja zlodela i objasniti zašto je to uradio? Zasnovano na istinitoj priči, ovaj triler film je jeziv

The Weekend Away (2022)

Svi znamo i volimo Leighton Meester iz hit serije Gossip Girl. Ali budite spremni da se pozdravite sa Upper East Side-om i dočekate manje idiličan odmor u Hrvatskoj u The Weekend Away, gde je Beth (Meester) optužena za ubistvo svoje najbolje prijateljice. Dok pokušava da skine krivicu sa sebe, otkriva bolnu tajnu koja dovodi u pitanje sve što je ikada znala. Sada smo pomalo nervozni zbog našeg sledećeg vikenda…

Last Seen Alive (2022)

Život se okreće naglavačke za Will (Gerard Butler) kada njegova buduća bivša supruga misteriozno nestane na benzinskoj pumpi u trileru Last Seen Alive. Nakon što postane glavni osumnjičeni za vlasti, on preuzima stvari u svoje ruke i trkuje se sa vremenom da je pronađe.

The Guilty (2021)

Duga i stresna noć za degradiranog policajca Joea (Jake Gyllenhaal) na dispečerskom stolu dok pokušava da razjasni hitan telefonski poziv od uplašene žene (glas Riley Keough) koja je kidnapovana u The Guilty. Napeto do kraja!

The Voyeurs (2021)

Sydney Sweeney glumi jednu polovinu mladog para čija nevina radoznalost prerasta u opsesiju kada počnu da špijuniraju svoje ekscentrične komšije preko puta ulice. Međutim, stvari poprimaju neobičan i mračan zaokret…

The Woman In The Window (2021)

Zasnovano na romanu iz 2018. godine, The Woman In The Window glumi Amy Adams kao Annu Fox, agorafobičnu ženu koja živi sama u Njujorku. Ona postaje svedok zločina dok špijunira svoje nove komšije, ali da li će joj iko poverovati?

Unhinged (2020)

Russell Crowe pali motor na jednom od najgorih (na ekranu) slučajeva besa na putu koje smo ikada videli u Unhinged. Njegov lik uživa u terorisanje i proganjanju Rachel (Caren Pistorius) nakon sukoba na benzinskoj pumpi.

Run (2020)

Tinejdžerka Chloe odrasla je u totalnoj izolaciji sa svojom majkom (Sarah Paulson), koja je kontrolisala svaki deo njenog života od rođenja. Ali sada kada želi da istraži svet, shvata da joj majka krije mračnu tajnu i odlučuje da istraži.

Ma (2019)

Usamljena žena srednjih godina dozvoljava grupi tinejdžera da prave žurke u podrumu njene kuće, s glavnim pravilom da nikada ne idu gore. Međutim, Ma-ina gostoljubivost ubrzo prerasta u opsesiju dok počinje terorisati tinejdžere. Ali koja je njena tajna i da li će žrtve uspeti da pobegnu iz njenog kandži?

A Simple Favour (2018)

Anna Kendrick i Blake Lively su duo koji nismo znali da nam treba dok ih nismo videli u filmu A Simple Favor. Nema mesta za devojačke odmore i zabavne noći sa najboljom prijateljicom u ovom filmu, koji prati nedavno udovicu, samohranu majku Stephanie, dok stiče glamuroznu novu prijateljicu Emily, koja izgleda da ima sve. Međutim, kada Emily misteriozno nestane, Stephanie mora da se trka s vremenom da je pronađe, što uključuje kopanje po prošlosti njene prijateljice, što donosi šokantna iznenađenja usput.

The Killing of a Sacred Deer (2017)

Hirurg po imenu Steven Murphy nevoljno preuzima pod svoje krilo neugodnog tinejdžera Martina. Međutim, Murphy i njegova porodica ubrzo saznaju da Martin ima zlokobnu agendu, pa šta tačno želi od njih? Ovaj film ima zvučnu postavu sa Colin Farrellom, Nicole Kidman i Barry Keoghanom.

Get Out (2017)

Jedno od najboljih dela Jordana Peelea, Get Out prati putovanje Afroamerikanca Chrisa koji odlučuje da poseti roditelje svoje bele devojke tokom vikend izleta. Međutim, po dolasku u njenu porodicu, stvari brzo kreću u mračnom pravcu, ali ništa ne može pripremiti Chrisa za horor koji ga čeka…

The Girl On The Train (2016)

U filmu The Girl On The Train, Emily Blunt igra alkoholičarku razvedenicu koja se nađe uvučena u istragu nestanka osobe kada primeti da jedna polovina naizgled savršenog para, koji svakodnevno viđa tokom svog putovanja vozom, nestaje.

Prisoners (2013)

Prisoners se može pohvaliti zvezdanom postavom sa Hugh Jackmanom, Jake Gyllenhaalom i Violom Davis. Kada kći Kellera Dovera i njena prijateljica nestanu, policija hapsi ali brzo pušta mladog osumnjičenog, ali Dover nije uveren u njegovu nevinost i preuzima stvari u svoje ruke dok pritisak raste da pronađe devojčice.

Black Swan (2010)

Film koji je doneo Natalie Portman zasluženi Oskar za najbolju glumicu, tako da znate da je Black Swan film koji treba gledati. Film se fokusira na balerinu Ninu, koja je prvi izbor za zamenu primabalerine svoje plesne kompanije za premijeru Labudovog jezera. Međutim, Nina se ubrzo suočava sa oštrom konkurencijom u vidu novajlije Lily, i rivalstvo između dve plesačice poprima niz izopačenih obrta.

Shutter Island (2010)

Klasik sa Leonardom DiCapriom, Shutter Island prati američkog maršala koji istražuje nestanak ubice koji je pobegao iz bolnice za kriminalno neuračunljive 50-ih godina. Takođe glume Mark Ruffalo, Emily Mortimer i Michelle Williams.

Gone Girl (2014)

Zasnovan na bestseleru istog imena, Gone Girl, u triler filmu Ben Affleck glumi njujorškog pisca Nicka Dunnea i njegovu glamuroznu ženu Amy, koji deluju kao savršen par kada se presele u Missouri. Međutim, kada Amy iznenada nestane, Nick postaje glavni osumnjičeni. Uz neumorno ispitivanje policije i medijski cirkus, njegov naizgled savršen život počinje da se urušava i postavlja pitanje ko su zapravo Nick i Amy.

Panic Room (2002)

Pogledajte Kristen Stewart u akciji u jednoj od njenih prvih većih filmskih uloga! Klasik iz 2002. godine, Panic Room, prikazuje glumicu iz Twilight serijala u ulozi dijabetične ćerke Jodie Foster, koje obe pronalaze utočište u panic sobi svoje novo kupljene kuće nakon provale grupe koja traži izgubljeno bogatstvo.

Se7en (1995)

Ko može zaboraviti ovaj klasik sa Brad Pittom, Morgan Freemanom i Gwyneth Paltrow? Film iz 1995. godine, Se7en, prati dva detektiva, početnika i veterana, koji udružuju snage da ulove nemilosrdnog serijskog ubicu koji koristi sedam smrtnih grehova kao motive. Zaista jezive stvari.

The Fugitive (1993)

U triler filmu The Fugitive, Harrison Ford igra dr. Richarda Kimblea, koji je nepravedno optužen za ubistvo svoje žene. On kreće da pronađe pravog ubicu, dok je u centru nacionalne potrage od strane nemilosrdnog američkog maršala. Pa, ako to nije stresno, ne znamo šta je!

Silence of the Lambs (1991)

Da li Silence of the Lambs zaista treba uvod? Mislim, ako ga još niste gledali, molim vas otkažite svoje planove za večeras i pogledajte ga, ali za ostatak nas, to je gotovo kao neka čudna mešavina trilera i terora koja pruža osećaj udobnosti. Film prikazuje Jodie Foster kao vrhunsku studentkinju FBI akademije, Clarice Starling, koja je zamoljena da intervjuiše dr. Hannibala Lectera (glumi ga Anthony Hopkins), nasilnog psihopatu koji služi doživotnu kaznu za ubistva i kanibalizam. Njen šef je pre svega zamolio da to uradi jer veruje da, kao atraktivna mlada žena, može imati uvid u njegov slučaj koji niko drugi nema.

Foto: Profimedia

Najnovije