Harper's Bazaar Srbija

5 dokumentarnih filmova o modi koje možete gledati dok ste u karantinu

Učvrstite svoje znanje o modnoj industriji pomoću ovih dokumentaraca!

S obzirom na to da je Paris Couture Week otkazan i mnogi drugi događaji modne industrije se trenutno odlažu, u našem životu postoji ozbiljan nedostatak ekstravagancije i glamura. Srećom imamo tehnologiju i platforme koje nam pomažu da prođemo kroz ova teška vremena.

Harper’s Bazaar je odabrao pet najfascinantnijih modnih dokumentarnih filmova koji će vas sigurno nadahnuti dok ste u samoizolaciji.

Dior and I (2014)

Ovaj dokumentarni film prati bivšeg umetničkog direktora brenda Dior, Rafa Simmonsa, dok stvara prvu kolekciju za ikoničnu modnu kuću. Kamera snima sve, od kreativnog procesa do intenzivnog pritiska koji vlada dok Raf završava izvrsnu kolekciju.

McQueen (2018)

Ovaj dokumentarac deli dubok i ličan pogled na izvanredan život britanskog modnog dizajnera, Alexander McQueena. Biografski film intervjuiše njegovu porodicu i najbliže prijatelje, prikazuje Alexandera u njegovom elementu kreativnosti i svojevrsna je proslava njegovog života, talenta i strasti.

The Boy Who Made Shoes For Lizards (2017)

Sjajan i zabavan pogled na javni i privatni život legendarnog dizajnera cipela Manola Blahnika i ono što je potrebno za vođenje carstva.

Iris (2014)

Iris Apfel je svačiji alter-ego. Kao američki dizajner enterijera i modna ikona, u svom svakodnevnom životu primećuje kako su godine samo broj i kako nikada nije kasno da sledite svoje snove.

7 Days Out (2018): Chanel Haute Couture

Iako možda nije pun dokumentarac sam po sebi, ovu epizodu Netflixove serije “7 Days Out” moraju pogledati svi ljubitelji mode. Epizoda je fokusirana na nedelju koja vodi do Chanel SS18 Haute Couture kolekcije i daje dubinski uvid u svet Karla Lagerfelda, zajedno sa svim onim što ide u pravljenje modne revije. Od kastinga i fitnesa do backstage drame i više, gledaoci dobijaju priliku da sagledaju vrhunac onoga što se dešava iza kulisa, u ateljeu i u Grand Palaisu.

harpersbazaararabia.com

Najnovije