Da li je serija „Nobody Wants This“ upravo spasila romantičnu komediju?

Da li smo konačno dobili kraj kakav (potajno) želimo?

Kada je serija „Nobody Wants This“ premijerno prikazana 26. septembra na Netflixu, malo ko je mogao da pretpostavi da će doneti pravi preporod žanru romantične komedije. U svetu gde su toksične i dramatične priče često u fokusu, ova priča donosi nešto osvežavajuće — kombinaciju duhovitog dijaloga i zdrave komunikacije.

U središtu radnje su nefilterisana voditeljka podkasta o seksu i rabin, koji se suočavaju s izazovima svojih suprotstavljenih vrednosti i porodica dok pokušavaju da izgrade vezu. Njihova hemija, koju su mnogi gledaoci istakli, može se opisati kao hrabra, iskrena i izuzetno zabavna.

Reakcije publike su bile trenutne i snažne. „Kristen Bell i Adam Brody su spasili rom-com industriju“, napisao je jedan korisnik na Twitteru, a komentari poput ovog brzo su preplavili društvene mreže. Ovaj povratak romantičnim komedijama nije samo rezultat dobrih performansi glavnih glumaca, već i pažljivo osmišljenih scenarija koji se vraćaju osnovama žanra — ljubavi, humoru i toplini.

serija NOBODY WANTS THIS

Pre nekoliko meseci, YouTuberka Mina Le postavila je pitanje: „Zašto romantične komedije više nisu ‘romantične’?“. Čini se da je „Nobody Wants This“ dala odgovor na to pitanje, nudeći seriju koja se temelji na iskrenim emocijama i zdravim odnosima. Umesto da se fokusiraju na dramatične obrte i toksične veze, Bell i Brody donose gledaocima priču o ljubavi koja je istovremeno realistična i inspirativna.

Nakon premijere, pretraga „Nobody Wants This Season 2?“ postala je trending na Google-u, što govori o velikom interesovanju publike za nastavak. Iako Netflix još uvek nije dao zvaničnu potvrdu o drugoj sezoni, serija je već stvorila talas entuzijazma. Uz to, platforma je dodatno pojačala hype objavljivanjem emotivnih materijala sa snimanja, što je dodatno zainteresovalo fanove.

Možda je upravo ova kombinacija iskrenosti, humora i zdrave romantike ono što romantičnu komediju čini ponovo relevantnom. U vremenu kada su mnogi izgubili veru u ljubavne priče, „Nobody Wants This“ pokazuje da ljubav može biti zabavna, uzbudljiva i — najvažnije — realna.

Pa, da li je serija zaista spasila romantičnu komediju?

Čini se da su gledaoci konačno pronašli ono što su tražili, a to su autentične priče koje slave ljubav u njenim najlepšim aspektima. U tom smislu, „Nobody Wants This“ nije samo serija; ona je pokret koji se vraća korenima žanra i donosi svetlost u svet romantičnih komedija.

Foto/video: Profimedia, ©Netflix/Courtesy Everett Collection, Youtube

Najnovije