Dobre vesti za fanove “Game Of Thrones”! U pripremi je prednastavak serije

Otkrivamo sve o "A Knight Of The Seven Kingdoms"

serija knight of the seven kingdoms (2)

Druga sezona serije “House Of The Dragon” možda je završila mnogo pre nego što smo želeli (finale serije emitovano je 4. avgusta), pa zamislite naše iznenađenje kada smo saznali da će treća sezona ovog popularnog HBO šoua premijerno biti prikazana na leto 2026.

Iako će možda proći dve godine pre nego što saznamo kako će se rat u Westerosu odvijati, obožavaoce sage obradovaće vest da ćemo pre izlaska treće sezone “HOTD” videti još više sadržaja sa fiktivnog kontinenta. Još jedan prednastavak (prequel) serije “Game Of Thrones” biće dodat kolekciji spinoffova. Serija “A Knight of the Seven Kingdoms” prati viteza pod imenom Ser Duncan the Tall i njegovog podanika, Egg-a, što je inspirisano serijalom romana Georgea R. R. Martina “A Knight Of The Seven Kingdoms”. Iako su vesti o seriji sveže, glasine postoje još od 2021. godine.

Radnja serije “A Knight Of The Seven Kingdoms”

Prema HBO-ovom opisu, radnja serije je sledeća: “Stotinu godina pre događaja iz ‘Igre prestola,’ dva malo verovatna heroja lutaju Westerosom… mladi, naivan, ali hrabar vitez Ser Duncan the Tall i njegov mali podanik, Egg. Radnja je smeštena u vreme kada Targaryenovi još uvek drže Gvozdeni tron, a sećanje na poslednjeg zmaja još uvek nije izbrisano iz sećanja živih, gde velika sudbina, moćni protivnici i opasna iskustva čekaju ove neverovatne i nesvakidašnje prijatelje.”

Pošto će George R. R. Martin biti pisac i izvršni producent serije, smatra se da će radnja i nijanse šou-a blisko pratiti originalne knjige.

Glumačka ekipa serije “A Knight Of The Seven Kingdoms”

U aprilu 2024. godine otkriveno je da će glumac iz serije “Vikings: Valhalla” Peter Claffey preuzeti glavnu ulogu Ser Duncana ili Dunk-a, i biće u seriji zajedno sa Dexterom Solom Ansell-om, koji će igrati Egg-a. Ansell je najpoznatiji po ulozi mladog Coriolanusa Snow-a u “The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes” i kao Little Dan u seriji Sky “Robin And The Hoods”. Ovo znači da obožavaoci serije mogu očekivati sjajnu adaptaciju njegovih knjiga, s obzirom na to da je dao svoje odobrenje.

serija knight of the seven kingdoms (2)
Peter Claffey

Ostali članovi glumačke ekipe biće Bertie Carvel kao Baelor Targaryen, Finn Bennett kao Aerion Targaryen, Tanzyn Crawford kao Tanselle, Daniel Ings kao Ser Lyonel Baratheon i Sam Spruell kao Maekar Targaryen.

HBO je takođe potvrdio dodatna imena u glumačkoj postavi serije: Henry Ashton kao Daeron Targaryen, Daniel Monks kao Ser Manfred Dondarrion, Danny Webb kao Arlan of Pennytree, Youssef Kerkour kao Steely Pate, Edward Ashley kao Steffon Fossoway i Shaun Thomas kao Raymun Fossoway.

Zanimljivo je da, usred velikih spekulacija među obožavaocima franšize, porodica Tyrell bi se mogla vratiti na naše ekrane prvi put nakon osam godina, budući da je navodno izvešteno da je Steve Wall (The Witcher, Vikings) dobio ulogu Lea Tyrella. Ako se ovo pokaže tačnim, igraće jednog od najpoznatijih članova porodice Tyrell u istoriji Westerosa.

Nedavno je kreator serije George R. R. Martin retko pohvalio šou, što je iznenadilo obožavaoce jer je prethodno kritikovao TV verziju “Igre prestola” i izražavao nezadovoljstvo zbog odluke “House Of The Dragon” da izbaci određene likove (posebno princa Maelora), čak je nazvao te izmene “toksičnim” u svom blogu. Post je obrisan.

U razgovoru za The Hollywood Reporter, izrazio je zadovoljstvo zbog kastinga u seriji “A Knight Of The Seven Kingdoms”. “Posetio sam set u Severnoj Irskoj u julu i svidelo mi se ono što sam video. Sjajna glumačka postava. [Glavni likovi] Dunk i Egg izgledaju kao da su izašli iz stranica moje knjige. Moji čitaoci će ih voleti. Ja svakako jesam.” izjavio je.

Kada će se emitovati serija “A Knight Of The Seven Kingdoms”

Tačan datum premijere serije “A Knight Of The Seven Kingdoms” još uvek nije potvrđen, međutim, tokom prezentacije Warner Bros. Discovery, šef HBO-a Casey Bloys otkrio je da će serija biti objavljena 2025. godine. Takođe je navedeno da je produkcija serije dobro napredovala u Belfastu, Severna Irska.

Koliko će imati epizoda

Serija će sadržati šest epizoda, od kojih će tri režirati Sarah Adina Smith, koja je ranije režirala “Lessons In Chemistry”, “Hanna” i “Buster’s Mal Heart”. Owen Harris će takođe režirati tri epizode, a njegove prethodne režije uključuju “Black Mirror” i “Misfits”.

Kao i sa svojim rođacima iz Westerosa, obožavaoci će najverovatnije moći da gledaju seriju na Sky-u ili HBO-u.

Foto: Imdb, PRofimedia

Najnovije