“Dune: Prophecy” – serija koju ne propuštamo u novembru

Priča o sestrama Harkonnen i legendarnom sestrinstvu Bene Gesserit od kog se ježi koža.

Nakon uspeha filmova Dune, stiže nova serija koja će dodatno istražiti bogatstvo ovog univerzuma. Dune: Prophecy donosi priču o sestrama Harkonnen i njihovoj borbi protiv mračnih snaga koje prete budućnosti čovečanstva, dok se postavljaju temelji legendarne sekte Bene Gesserit. Sa intrigantnim likovima i dubokim temama, serija obećava podjednaku zabavu i uzbuđenje koje su nam doneli filmovi.

Šta znamo o Dune: Prophecy?

“U prostranom univerzumu Dune, koji je stvorio priznat autor Frank Herbert, i 10.000 godina pre uspona Pola Atreidesa, Dune: Prophecy prati dve sestre Harkonnen dok se bore protiv snaga koje prete budućnosti čovečanstva i uspostavljaju legendarnu sektu, koja će postati poznata kao Bene Gesserit,” stoji u zvaničnom opisu. “Dune: Prophecy je inspirisana romanom Sisterhood of Dune, koji su napisali Brian Herbert i Kevin J. Anderson.”

U zvaničnoj najavi serije, vidimo glumicu Emily Watson, koja je prikazana kao Valkya Harkonnen, vođa Sestra, među grupom drugih Sestara. Poster takođe sugeriše da se “moć krije u senkama,” što je načelo grupe koja često povlači konce različitih većih sila iz senke u svetu Dune.

Pored Watson, u Dune: Prophecy glume i Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning i Yerin Ha. Alison Schapker je šefica produkcije za Dune: Prophecy. Schapker takođe je izvršna producentkinja serije zajedno sa Diane Ademu-John, Anna Foerster, Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns, Jon Spaihts, Brian Herbert, Byron Merritt i Kim Herbert. Kevin J. Anderson je ko-producent.

U nastavku pogledajte tizer serije Dune: Prophecy, čija će prva sezona od šest epizoda premijerno biti prikazana u novembru na HBO-u i Max striming platformama.

Foto: Profimedia, Promo, Youtube

Najnovije