Harper's Bazaar Srbija

House of Gucci: život Patrizie Reggiani nakon suđenja za ubistvo Guccija

Predstojeći modni film Ridleyja Scotta, „House of Gucci“, fokusira se na život i smrt Guccijevog naslednika Maurizia Guccija i život Patrizie Reggiani nakon suđenja za ubistvo.

Godine 2020. potvrđeno je da će američka medijska kompanija MGM snimiti tada neimenovani Gucci-film. Režirao ga je Ridley Scott, a scenario potpisuje Roberto Bentivegna. Film je zasnovan na knjizi Sare Gay Forden, The House Of Gucci: A Sensational Story Of Murder, Madness, Glamour, And Greed.

Snimanje filma „House of Gucci“ trenutno je u punom jeku i svakim danom saznajemo više detalja o istoriji firentinske kuće.

U filmu „House of Gucci“ glavnu ulogu ima Lady Gaga. Ovo je njena prva velika uloga nakon filma „A Star Is Born“ za koji je osvojila Oskara za numeru „Shallow“. Zvezda će glumiti Patriziju Reggiani, suprugu pokojnog naslednika Guccija, Maurizija Guccija, koga će glumiti Adam Driver.

Pored Gage i Adama u filmu ćemo videti velika holivudska imena. Jeremy Irons tumači Rodolfa Guccija (oca Maurizija), Al Pacino glumi Alda Guccija (brata Maurizija), Jared Leto glumi Paula Guccija (sina Alda).

MGM je odredio da datum lansiranja „House of Gucci“ bude 24. novembar 2021. godine, što je u skladu sa 100-godišnjicom kuće. Prema vladinim preliminarnim planovima za izlazak zemlje iz blokade – koji su pojačani do sada uspešnim uvođenjem vakcine – zatvoreni bioskopi u Engleskoj mogli bi da se otvore već 17. maja, što će pomoći da Skotov modni film dobije veliku premijeru u bioskopu, umesto da se zadovoljimo premijerama na malim ekranima na koje smo navikli u poslednje vreme.

Bez želje da otkrijemo previše (iako smo sigurni da ste dobro upoznati sa velikom reklamom), House Of Gucci prati brak Patrizije Reggiani i Maurizija Guccija, naslednika modne kuće Guccia Guccija.

1985. godine, nakon 12 godina braka, Gucci je prevario Reggiani mlađom ženom, a 1995. godine je unajmljeni ubica izvršio atentat na stepenicama njegove kancelarije u Italiji. Film je zasnovan na suđenju Reggiani, koja je optužena i uhapšena nakon ubistva. Reggiani je postala poznata kao „Crna udovica“, odležala je 18 godina iza rešetaka, pre nego što je 2016. godine puštena zbog dobrog ponašanja.

Film je do sada u potpunosti snimljen u Italiji, Guccijevom domu. Snimanje filma započelo je u Rimu, dok je Lady Gaga nedavno na Instagramu podelila snimak nje i Adama koji je snimljen u gradu Gressoney u italijanskim Alpima.

foto:popsugar.com

Najnovije