Harper's Bazaar Srbija

Kristen Stewart će glumiti princezu Dianu u novom filmu

Kristen Stewart će glumiti pokojnu princezu Dianu u novom filmu pod nazivom „Spencer“.

Film će režirati Pablo Larraín, koji će početi sa produkcijom 2021. On je takođe radio sa Natalie Portman, koja je glumila Jacqueline Kennedy u filmu „Jackie“.

Priča se odvija početkom devedesetih, kada je princeza Diana konačno odlučila da okonča brak sa princom Charlesom i planirala život daleko od kraljevske porodice. Prema informacijama, priča će gledaocima otkriti jedan od poslednjih božićnih praznika princeze u kraljevskoj rezidenciji.

“Svi smo odrasli, barem moja generacija, čitajući i shvatajući šta je bajka. Obično princ dođe i nađe princezu, zamoli je da mu postane žena i na kraju postane kraljica. Ovo je bajka”, objasnio je Larrain. “Kada neko odluči da ne bude plave krvi i kaže, radije bih otišla i bila sama, to je veoma velika odluka. Ovo je na mene ostavilo veliki utisak i mislim da je to bilo veoma teško. To je to. Srce filma.”

Film neće pokriti Dianinu tragičnu smrt 1997. godine, već će se fokusirati na raskid njene veze sa Charlesom, kao i na intenzivnu ljubav prema deci, princu Williamu i princu Harryju. Reditelj je rekao da ga je oduvek zanimala uloga kraljevske porodice u svetskoj kulturi. Objasnio je da će se film usredsrediti na to kako je Dianina unutrašnja nezavisnost nastavila da inspiriše generacije žena, sve do danas.

harpersbazaar.ru

 

Najnovije