“Maria”: Angelina Jolie oduševila Veneciju

Od suptilnog glamura kroz odavanje počasti sopranistkinji do osmomintutnih ovacija

U vremenu kada je ekstravagancija na crvenom tepihu oblik umetnosti, Angelina Jolie nastavlja da održava estetiku jednostavne elegancije.

Glumica i rediteljka napravila je grandiozni dolazak na 81. venecijanski Filmski festival ranije ove nedelje u Christian Dior trenchu, da bi odmah narednog jutra započela svoje nastupe za film Maria, biografsku dramu o pokojnoj operskoj pevačici Mariji Callas.

Na Palazzo del Cinema pojavila se u haljini od šifona u boji čokolade. Saint Laurent dizajn Anthonyja Vaccarella imao je dubok dekolte, koji je sa suknjom povezivao deo sa šablonom dijamanta. Lepršava suknja kretala se na vetru, dok je Angelina šetala po pristaništu, otkrivajući njene braon potpetice. Vanvremenski izgled zaokružila je samo velikim belim dijamantskim prstenom i uskladila svoj smeđi makeup sa haljinom.

Za poziranje medijima pred premijeru filma Maria, zvezda je odabrala crnu haljinu svog brenda Atelier Jolie. Jednostavan dizajn golih leđa ukrasila je posebnim detaljem: zlatnim Cartier Panthère brošem, kojim je odala počast Mariji Callas. Angelina je izjavila da nije naklonjena tematskom oblačenju (kao njene koleginice Margot Robbie ili Zendaya), te da je odabrala da ne kopira Marijin stil, ali da se potrudila da nosi nešto ženstveno po uzoru na opersku divu. “Možete da zamislite koliko je bilo posebno nositi komad nakita koji je pripadao njoj.”

Angelina takođe nosi Cartier broš iz 1971. godine u filmu, zajedno sa nekoliko drugih vintage komada koji su pripadali sopranistkinji.

Kada je došlo vreme za premijeru u četvrtak uveče, oduševila je u custom Tamara Ralph haljini boje šampanjca sa odgovarajućim krznenim plaštom, na kojem je pričvrstila, kako se čini, još jedan Cartier broš. Komad iz 1972 u obliku cveća, izrađen je od dijamanata, smagarda, safira i rubina , i specifičan je još i po svojim pokretnim laticama.

Pre projekcije, Angelina je govorila o tome kako joj je uloga donela različite izazove. Igranje renomirane sopranistkinje pružilo joj je “terapiju koju nisam znala da mi je potrebna”, rekla je na konferenciji za novinare. “Nisam imala pojma koliko sam toga potiskivala” rekla je. “Tako da izazov nije bio tehnički, već emocionalno iskustvo da pronađem svoj glas, da budem u svom telu, da se izrazim. Moraš da daš svaki deo sebe.”

Nakon premijere filma Maria, Angelina je dobila osmominutne ovacije u Sala Grande Teatru tokom Filmskog festivala u Veneciji 2024. godine.

Foto: Profimedia

Najnovije