Harper's Bazaar Srbija

Meghan Markle i princ Harry najavili su novi dokumentarac na Netflixu

Oskarom nagrađeni režiser Orlando von Einsiedel i producentkinja Joanna Natasegara predvodiće debitantski projekat Archewell Productions sa platformom Netflix.

Prošle jeseni postalo je poznato da su Meghan Markle i princ Harry potpisali veliki ugovor sa Netflixom. Tada detalji njihovih budućih projekata nisu obelodanjeni, ali već je najavljeno da će njihova producentska kuća Archewell proizvoditi dokumentarne i igrane filmove, TV serije i „inspirativne porodične programe“ za streaming platformu.

Sada je postalo poznato šta će biti prvi zajednički projekat vojvoda od Sussexa sa Netflixom.

Bivši članovi kraljevske porodice, kao deo njihove saradnje sa streaming platformom, rade na dokumentarnom filmu pod nazivom „Heart of Invictus“ koji će pratiti pripreme bivših vojnika koji su postali para olimpijski sportisti za Invictus događaj koji se održava u Hagu. 

„Od prvih Invictus trka 2014. godine znali smo da će svaki takmičar na svoj jedinstveni način učestvovati u ovom mozaiku izdržljivosti, odlučnosti i rešenosti“, rekao je princ Harry u izjavi.

Serija će ponuditi zajednicama širom sveta pogled na dirljive i uzbudljive priče ovih takmičara na putu u Holandiju sledeće godine.

„Ne bih mogao biti više uzbuđen zbog ovog putovanja ili ponosniji na zajednicu Invictus zbog neprekidne inspiracije u lečenju i ljudskom potencijalu.“

Princ Harry je 2014. godine osnovao Invictus Games, instituciju u paraolimpijskom stilu čiji su članovi veterani i vojno osoblje povređeni na bojnom polju.

Datum izlaska novog dokumentarca još uvek nije objavljen.

foto:marieclaire

Najnovije