Harper's Bazaar Srbija

O ovim poznatim ličnostima se trenutno snimaju filmovi – i jedva čekamo da ih pogledamo!

Uvek smo voleli filmove koji su snimljeni po istinitoj priči jer nam oni daju uvid u živote likove o kojima smo do sada samo čitali. Zato smo bez daha odgledali filmove o Votergejt aferi u kojoj su dvojica novinara uspeli da sruše predsednika SAD, glumici Šeron Tejt koja je bila žrtva masakra u devetom mesecu trudnoće, O.J Simpsonu optuženom za ubistvo svoje supruge i njenog momka – pa čak i o Tedu Bundiju, serijskom ubici iz sedamdesetih godina prošlog veka. Gotovo voajerski, navučeni gledamo “šta se zapravo desilo”, ne shvatajući da je to samo viđenje jednog čoveka. Ipak, filmovi o poznatim ličnostima jesu naš guilty pleasure (pored Sumrak sage, naravno), a ove godine je u toku snimanje čak tri filma koji će zadovoljiti našu znatiželju.

Film o Dajani u kojoj glumi Kristen Stjuart

Priču o Dajani, engleskoj princezi pokušaće da ispričaju američka glumica Kristen Stjuart i čilenaski reditelj Pablo Laran. Poznatom reditelju ovo nije prvi put da snima biografski film, budući da je autor filma “Džeki” o supruzi pokojnog američkog predsednika Kenedija. Za razliku od ostalih filmova koji su se bavili Dajaninom tragičnom smrću, film “Spenser” će se fokusirati na Dajanin život počevši od onog trenutka kada je skupila hrabrosti da skine tijaru i da se vrati ženi koja je bila pre nego što se udala za princa Čarlsa, a to je Dajana Spenser. Transformacija glumice je oduševila publiku, a kostimografi su pazili na svaki detalj uključujući i verenički prsten koji trenutno možemo da vidimo na ruci Kejt Midlton. Radnja se odvija početkom devedesetih, u vreme božićnih praznika na imanju kraljevske porodice. Film obuhvata samo tri dana, ali tri dana koji su potpuno promenili istoriju kraljevske porodice. Krajem ove godine imaćemo priliku da se uverimo da li tijara ženu čini princezom, ili nešto sasvim drugo.

Kubanska glumica Ana de Armas oživeće Merlin Monro

Merlin Monro bila je bila simbol seksipila pedesetih, ali sada je više simbol nesrećne žene čija je priča hiljadu puta ispričana, nikad pogađajući samu srž priče. Kada smo mislili da nema baš ništa više da se kaže o glumici zlatnog doba Holivuda koja je zahvaljujući Endiju Vorholu postala i deo popularne kulture, počelo je snimanje novog filma o njoj, pod nazivom “Blonde”. Film ćemo moći da gledamo na Netflixu, a ovoga puta Merlin Monro glumiće kubanska glumica Ana de Armas koju smo gledali u tinejdžerskoj seriji “Internat”. Baziran je na istoimenoj knjizi romana koji je nominovan za Pulicera 2001. godine, međutim ne kao biografija, već kao beletristički roman. Autorka ove knjige od 700 strana je još pre 20 godina objasnila da njena knjiga nije biografija, već fikcija koja je inspirisana stvarnim životom i likom Merlin Monro. Radnja knjige se bavi privatnim životom glumice, uključujući i njenu aferu sa tadašnjim predsednikom SAD-a, kao i njene brakove sa Arturom Milerom i Džoom Dimađiom. O adaptaciji ove knjige se priča već 10 godina, pa se i planirana glumačka postava menjala. Prvenstveno je glavna uloga trebala da pripadne Naomi Vots, pa Džesiki Čestejn, da bi na kraju ipak pripala bivšoj devojci Bena Afleka.

Barbi konačno dobija igrani film

 Verovali ili ne, Barbi nikada nije imala svoj igrani film. Ona je u animiranim formama držala koncert u svemiru, tražila svoju davno izgubljenu sestru i plivala okeanima, ali nikada nijedna glumica nije dobila priliku da oživi našu omiljenu lutku – dok se nije pojavila glumica Margot Robi. Tridesedjednogodišnja glumica dobiće priliku da nas vrati u detinjstvo, ali ovaj put će lutku predstaviti malo pažljivije nego u prethodnoj deceniji. Optužena da žene stavlja u kalup (uz koji gotovo uvek dolazi kuhinja sa priborom), kompanija koja proizvodi lutke, Mattel suočila se negodovanjem i nepristrasne publike i njihovih kupaca. Upravo zato, rediteljka ovog filma biće Greta Gervig, koja je bila nominovana za Oskara za film “Male žene”. Ona će, kako je Margot izjavila “doneti nov ugao staroj priči”.

Lejdi Gaga ponovo na velikom platnu

Najočekivaniji film ove godine je definitivno “House of Gucci” koji će da nam ispričati priču o ubistvu Mauricija Gučija, direktora modne kuće Gucci. Film je adaptacije istoimene knjige iz 2001. godine, a glavne uloge su dobili Lejdi Gaga i Adam Drajver. Priču smo davno zaboravili, ali režiser Ridli Skot čeka već čitavu deceniju da nas podseti, a sada je konačno dobio tu priliku. Radnja prati poznati par, Mauricija i njegovu suprugu koja je Patriciju Ređani koja je osuđena za naručivanje njegovog ubistva. Glumačkoj postavi priključili su se i Džared Leto i Al Paćino, a premijera filma očekuje se u novembru ove godine.

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Profimedia

Najnovije