Harper's Bazaar Srbija

Oskar: Sve što znamo o ovogodišnjem događaju i voditeljima

Impresivan događaj koji se izdvaja svih ovih godina priprema se da ponovo zasija pod ovim teškim uslovima koje doživljavamo.

Očekuje se da će ovogodišnja svečana dodela nagrada biti spektakularni događaj, jer nas je već poslednjih meseci mnogo okupirala u pogledu forme koju će poprimiti, nominacija i njene prezentacije, a mnogi ljudi se raduju gledanju.

Objavljivanje trejlera za 93. izdanje Oskara svedoči o cilju producenata, a to je emisija, filmski režirana. Sami producenti Oskara, Steven Soderbergh, Stacey Sher i Jesse Collins napisali su u zvaničnoj najavi da „Želeći da imamo filmski pristup dodeljivanju nagrada, sastavili smo sjajnu glumačku ekipu. “

Stoga je želja producenata da stvore ceremoniju u obliku trosatnog filma tokom kojeg će biti dodeljene neke nagrade dovela do ideje da se održi odsustvo centralnog voditelja kao što je to bio slučaj za poslednje dve godine. Stoga će struktura koja će slediti uključivati mnoge zvezde-voditelje svake nagrade, među kojima će biti prošlogodišnji pobednici i druga poznata imena.

Svako će glumiti na poseban način i na osnovu producenata: „Svi će imati karakter. Svaki nominovani, svaka osoba koja će dodeliti nagradu, biće poput likova u filmu. I na kraju ćete saznati ko je bio ko i šta je želeo“, ističu.

Imena koja su najavljena za učešće na dodeli nagrada sigurno će vas impresionirati:

Dobitnici Oskara:

Halle Berry – pobednica za Monster’s Ball

Bong Joon Ho Oskarom nagrađeni režiser za Pests

Laura Dern – dobitnica oskarove nagrade za najbolju glumicu u glavnoj ulozi u Marriage History

Marlee Matlin – dobitnica Oskara za nastup u Children of a Lesser God

Rita Moreno – dobitnica Oskarove nagrade za najbolju glumicu u glavnoj ulozi za West Side Story

Joaquin Phoenix – dobitnik Oskara za najboljeg glumca u glavnoj ulozi za The Joker

Brad Pitt – dobitnik Oskara za najboljeg sporednog glumca Once Upon a Time in Hollywood

Oskarovka Reese Witherspoon za Walk The Line

Među njima su i Angela Bassett – nominovana za ulogu u filmu ” What’s Love Got to Do With It”, Don Cheadle – nominovan za “Hotel Rwanda”, Bryan Cranston – nominovan za “Trumbo”, Harrison Ford – nominovan za “Crime Witness”, Regina King – nominovana za “If Beale Street Could Talk” i Zendaya – zvezda “Malcolm & Marie”.

Nemoguće je ne primetiti da će ovogodišnja manifestacija biti veoma različita u odnosu na prethodne godine, fokusirajući se uglavnom na stvaranje tima, kako su izvestili sami producenti. Osetićemo se kao da gledamo prvoklasni holivudski film. Ni Covid-19 nije uspeo da spreči specijalnu dodelu nagrada.

Dodela nagrada će se održati 25. aprila.

Najnovije