Harper's Bazaar Srbija

Premijerno: Pogledajte prve slike princeze Diane sa sinovima u petoj sezoni serije “The Crown”

Peta sezona serije “The Crown” je počela sa snimanjem, a javnosti je do sada bio dostupan samo mali sneak peak koji nam je pokazao kako kraljica Elizabeth izgleda u svojoj sedmoj deceniji. Oliviu Colman, koja je u prethodne dve sezone igrala najstarijeg monarha na svetu, zamenila je glumica Imelda Staunton. U novoj sezoni, koja nas iščekuje tek 2022. godine, čitava postava glumaca je zamenjena, da bi se opravdao vremenski period koji je prošao od kraja osamdesetih do kraja devedesetih, kada je smeštena radnja novih epizoda. Kao i uvek, najveće interesovanje publike izaziva princeza Diana, koja je tragično preminula 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu. 

Ulogu Diane, princeze od Walesa u novoj sezoni dobila je glumica Elizabeth Debicki. Sada, konačno imamo priliku po prvi put da vidimo kako će izgledati narodna princeza u eri kada shvata da joj je draža glava, nego kruna na njoj i da je vreme da izađe iz nesrećnog braka, ma koliko “kraljevski” on bio. Na slici možemo videti i dva dečaka koji glume prinčeve Williama i Harryija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eugenia Garavani (@eugeniagaravani)

Debicki u svojoj ulozi nosi oversized blejzer koji je bio jedan od zaštitnih znakova pokojne princeze uz straight leg farmerice karakteristične za devedesete godine, koje su u modernom vremenu napravile veliki comeback. Fotografija je napravljena u Škotskoj, na imanju koje služi kao set za dom kraljevske porodice u Škotskoj, Balmoral Castle. Inače, Debicki je zamenila glumicu Emmu Corrin koja je maestralno prikazala Dianin ulazak u kraljevsku porodicu i početak njenoj burnog javnog života. 

Peta sezona će ugledati svetlost dana 2022. godine, a sve što znamo o njoj možete pročitati ovde. Posle nje, najavljena je šesta i poslednja sezona koja će se završiti u 2003. godini, bez preplitanja sa modernim vremenom čiji smo i sami svedoci. 

Tekst: Tamara Mladenović
Fotografije: Profimedia, Instagram

 

Najnovije