Harper's Bazaar Srbija

Film “Pretty Woman“ je napunio 31 godinu

Film koji je proslavio Juliu Roberts debitovao je 1990. godine.

Uloga koju bi mnogi u to vreme odbacili, a malo ko bi uspeo da je učini takvom kao Julia Roberts.

Glavna uloga u filmu „Pretty Woman“ koji je objavljen pre 31 godinu, prvobitno je planirana za Meg Ryan, Karen Allen, Molly Ringwald, Diane Lane i Michelle Pfeiffer. Na kraju je Roberts – koja se tada pojavila samo u filmu „Steel Magnolias“ – ostala upamćena kao „Zgodna žena“ i započela sjajnu karijeru u Holivudu zahvaljujući glumačkim sposobnostima, osmehu i … nogama!

Film prvobitno nije bio zamišljen kao romantična komedija, ali Walt Disney Studios je odlučio da će na taj način zaraditi više novca. Na kraju je zaradio preko 460 miliona dolara i postao najunosniji Disneyev studijski film u svojoj 67-godišnjoj istoriji.

Julia Roberts osvojila je prvog Oskara za „Steel Magnolias“ u godini izlaska filma, a drugog za „Pretty Woman“ sledeće godine.

Otkrivamo vam zanimljivosti o filmu koje možda niste znali:

  • Producenti filma želeli su da Burt Reynolds igra glavnu mušku ulogu. Kada su ga kasnije pitali zašto je odbio, rekao je: „Zato što sam bio idiot“.
  • Naslov je u početku bio drugačiji. Disney je režiseru Garry Marshall-u poklonio scenario pod naslovom „3000“, iznos koji je Vivian dobila za jedno veče.
  • Scena koja je na kraju postala najpopularnija u filmu kada Roberts užurbano vadi ruku iz kutije za nakit dok se smeje nije bila u scenariju.  
  • Junakinja u originalnom scenariju bila je zavisna od kokaina.
  • Julia Roberts je imala uslov da bi igrala u filmu. Nije želela da se pojavljuje gola.

foto:pinterest

Najnovije