Sex and the City – kako je sve počelo

Autorka Candace Bushnel nam otkriva kako je zaista započeto snimanje ove popularne “ženske” serije.

Pre nego što je “Sex and the City” postao sinonim sa imenom Carrie Bradshaw i pre nego što je postala hit televizijska serija, a zatim i film, to je bila ideja spisateljice Candace Bushnell. Za jedan dnevni list je otkrila kako je započeta čuvena franšiza...

“Način na koji se ‘desio’ Sex and the City jeste tako što mi je Peter Kaplan, tadašnji glavni i odgovorni urednik ‘New York Observer’ lista, ponudio da pišem kolumnu u tim novinama. I pristala sam jer sam imala veliku pauzu”, rekla je Candace.

Pošto je kolumna nešto što bi pisala stalno, Candace je odlučila da se drži tema koje su vezane za nju i njen dom. “Mislila sam da treba da pišem o sebi i mojim prijateljicama, koje su single i lude”, rekla je tadašnjem uredniku. Nakon prihvatanja posla, smislila je i naziv. “Imala sam naziv i rekla sam da će se zvati ‘Sex and the City’. Jednom nogom u seks, a drugom u društvo.” Međutim, nije joj bilo lako pronaći sadržaj, a jednom prilikom je morala da ode i u seks klub kako bi pronašla inspiraciju – ali nije joj uspelo. “Znala sam da kolumna mora da bude o dejtovima i ostalim ritualima povezanim za seks.”

Nakon četiri meseca je počela da dobija pozive iz Holivuda. “Ljudi su me zvali na sve strane, a ja nisam u trenutku znala šta se dešava.” Ipak, nije sve išlo glatko, s obzirom da je u to vreme bilo dosta seksizma i neravnopravnosti između žena i muškaraca. “To su bile devedesete... Vrlo težak period za mene, ali i druge žene verovatno”, priznala je Candace.

Izvor: harpersbazaar.com
Foto: HBO 

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još