Harper's Bazaar Srbija

Spremite doručak, idemo kod Tifanija: Serija o životu Audrey Hepburn

Audrey Hepburn nikada neće izaći iz mode – izjava sa kojom se kreator The Good Wife Jacqueline Hoyt očigledno slaže.

Prema Varietyju, scenarista zvanično radi na prvoj dramskoj seriji o životu zvezde Breakfast at Tiffany’s.

Serija će biti zasnovana na scenariju koji su napisali Luca Dotti, sin Audrey Hepburn, i italijanski novinar i pisac Luigi Spinola. Dottijev otac je bio italijanski psihijatar Andrea Dotti, za kojeg se Hepburn udala 1970. i razvela 10 godina kasnije.

Dotti i Spinola su koautori bestselera iz 2015. godine “Audrey at Home”, delimične biografije, koja kombinuje anegdote, njene recepte i neobjavljene porodične fotografije.

Njihovo istraživanje je sada dublje, posebno kada je reč o njenim “formativnim godinama”, koje će serija istražiti i pratiti put do holivudske legende, navodi se u izjavi.

Krajem 2020. godine dokumentarni film Audrey: More Than An Icon takođe je pokušao da pruži osećaj života Audrey Hepburn nebrojenim obožavaocima. U produkciji Nick Taussiga i Annabel Wigoder – ekipe koja stoji iza McQueen nominovan za BAFTA-u, a u režiji 26-godišnje britanske autorke Helen Coan, videla se umešanost njenog najstarijeg sina Sean Hepburn Ferrera.

„Teškoća u snimanju filma bila je u tome što je ona skoro previše čedna, nedovoljno sukobljena“, rekao je Taussig o projektu. „Jer bez sukoba je [teško] snimiti film. Imala je izvanrednu samokontrolu, usred svega, bez izliva „diva besa“, ništa od toga. Možda je to zato što je upravo proživela prilično teško detinjstvo, pa ju je zauvek ponizilo i naučilo da ceni život… što više radite na filmu o njoj, više joj se divite.”

Sad je samo pitanje koja bi se mlada glumica usudila da glumi Audrey na ekranu?

Najnovije