Šta treba da znate o Oskaru 2021

Prva ceremonija u novoj stvarnosti.

Pandemija koronavirusa izvršila je svoja prilagođavanja u svim oblastima života, a posebno je bila izložena industrija zabave.

Sezona dodela nagrada prošla je kroz neviđena vremena. Bioskopi širom sveta bili su zatvoreni, otkazano je snimanje filmova i u više navrata odloženi su datumi premijera, filmskih festivala, modnih revija, a zvanični događaji predstavljeni su digitalno.

Američka akademija filmske umetnosti i nauke najavila je odlaganje 93. dodele Oskara sa 28. februara za 25. april. Akademici su odlučili da događaj održe u uobičajenom formatu - ali u skladu sa svim merama. Ove godine po prvi put su filmovi koji su objavljeni na streaming servisima izborili pravo da se bore za pobedu - Netflix serije takođe mogu da dobiju željene statuete.  

Spisak nominovanih biće objavljen 15. marta. Od 1. do 5. februara održava se preliminarno glasanje, a 9. februara biće objavljen uži izbor. Tradicionalna večera nominovanih zakazana je za 15. april, a konačno glasanje održaće se od 15. do 20. aprila.

Od 2024. na snagu stupaju i novi zahtevi za filmove koji se prijavljuju za glavnu nagradu. U takvim filmovima likovi treba da uključuju predstavnike LGBT zajednice, osobe sa invaliditetom i predstavnike različitih rasa. 

Pročitajte još

Akademija uvodi nova pravila za dodelu Oskara

Filmovi će morati da ispunjavaju nove zahteve da bi bili ocenjeni.

Saoirse Ronan debitovala novu frizuru na dodeli Oskar nagrada

Izgleda da je Oskar postao i mesto gde se prvi put prikazuju novi modni trendovi, ali i frizure. Prvo se Olivia Colman pojavila u novoj boji kose, a onda je Saoirse Ronan okupirala crveni tepih svojim šiškama.

Ljubav je bila prisutna i na dodeli Oskar nagrada

Glavni likovi naših omiljenih filmova koji su bili nominovani, a od kojih su neki i osvijili Oskara, na događaju su se pojavili sa svojim boljim ili lepšim polovinama. Na osnovu njihovih osmeha i sjaja u očima, jasno nam je da su svi srećno zaljubljeni i voljeni. Zato, prelistajte galeriju, ne biste li i vi uživali u ljubavnoj sreći kojoj onim zrače.

10 najboljih izgleda na Oskar crvenom tepihu

Na crvenom tepihu ovoh događaja, odevne kombinacije su bile svedene i elegantne, a preovladavali su crno-beli izgledi. Ipak, aksesoari kojim su glumci, ali i duge poznate ličnosti upotpunili svoje stajlinge bili su više nego neverovatni.

Elizabeth Banks na dodeli Oskar nagrada u haljini koju je već nosila

Od 2004. godine Elizabeth Banks nije ostarila ni malo. Dokaz za to je leva fotografija iz pomenute godine sa Vanity Fair Oskar žurke. Šta više, moglo bi se reći da poznata glumica sada izgleda još bolje.

18 najlepših beauty izgleda na dodeli Oskara

Svetli karmini, maskare u boji, bujna kosa, i još mnogo drugih detalja viđeni su na devedeset i drugoj dodeli Oskar nagrada. Pored frizura i šminke, bilo je i predivnih aksesoara koji su bili detalji vidno neophodni svakom stajlingu. Da poznate ličnosti imaju stila i ukusa kada je moda u pitanju, još jednom su nam uspešno potvrdile.