16 neverovatnih knjiga o putovanjima koje će vas povesti širom sveta - a da zapravo ne napustite dom

...ili koje će samo lepo izgledati na vašem stočiću...

Predivne knjige o putovanjima ispunjene inspirativnim fotografijama uvek su bile osnovni ukrasi za dom, dodajući boje na naše police za knjige i stočiće - bez obzira da li smo bili na mestima koja su navedena na njihovim stranicama ili ne.

Ovih dana mogu poslužiti i drugoj svrsi: inspiraciji. Dok ponovo ne budete mogli da snimite svoje lepe putopisne fotografije, neka vam sjajne knjige pomognu da se vratite na omiljena mesta ili - kada za to dođe vreme - pomognu u planiranju nekih novih putovanja.

Od knjiga koje slave arhitektonska čuda gradova kao što su Čikago i Milano i destinacija poput Grčke i obale Amalfija do tomova usredsređenih na hotele koji beleže neka legendarna otkrića, ovih 16 knjiga zaslužilo je mesto na vašim stolovima i policama.

foto:robbreport.com

 

Pročitajte još

Pročitaj još

La Casa Azul: Fotografije iz doma Fride Kahlo koje nikad nisu bile objavljene

Iako je "Plava kuća" u Meksiku pretvorena u muzej, neke fotogafije nikad nisu ugledale svetlost dana - do sada.

Nostalgični za erom u kojoj nismo živeli kroz slikarstvo Leonida Afremova

Umetnost koja ne samo da govori 1000 reči, već i peva i pleše.

Posetite izložbu „ Život, Misli, Snovi” Ivana Tabakovića u Galeriji Vasić

Zanimljivost i aktuelnost ovih kolaža, kao i činjenica da je prošlo 55 godina od čuvene izložbe kolaža u Galeriji Kulturnog centra Beograd 1966. godine a potom i u Galeriji Dorsky u Njujorku iste godine, podstakla je autora da ih ponovo predstavi publici i podseti na veličinu umetničkog stvaralaštva Ivana Tabakovića.

Skrivene priče koje se kriju iza popularnih pesama

Znamo svaki takt ovih pesama - ali da li znamo zašto su nastale?

Ona nije bila samo umetnički vizionar: Sve što niste znali o uticaju Fride Kahlo na modu

Meksička umetnica Frida Kahlo, buntovna i nekonvencionalna, predstavlja simbol ženske emancipacije i snage. Pored čelične volje i strasti za umetnošću, rumeni obrazi, spojene obrve, čvrsto namotana kosa i crveni ruž na usnama, bili su njen zaštitni znak, a eklektičan stil ubrzo je postao inspiracija i drugima.

Još samo ove nedelje: 7 radova na Oktobarskom salonu koje ne smete propustiti

Ostalo je svega četiri dana do zatvaranja najznačajnijeg umetničkog događaja u regionu: 58. Oktobarskog salona (beogradskog bijenala umetnosti).