Harper's Bazaar Srbija

Ana Shine: nova pevačica koju treba pratiti ove godine

Dolazeći iz Rusije, pevačica, tekstopisac i kompozitor, ANA SHINE (@anashineofficial), obezbedila je sebi mesto na one-to-watch radaru zvezda u usponu na samom početku ove godine. Na svom prvom singlu, ‘When I Was A Girl’ iz 2019.godine, Ana je sarađivala sa legendarnim tekstopiscem i producentom, Eliotom Kennedyem, koji je radio sa zvezdama kao što su Celine Dion, The Spice Girls i Take That.

Njen sledeći singl, ‘Cover Me’, svojim uglađenim, urbanim/pop vibracijama već je dobio više od milion pregleda na YouTube i skoro 54.000 streamova na platformi Spotify, nakon lansiranja u martu. Sada, Ana Shine ponovo oduševljava novim, senzualnim singlom, ‘Lights Out’ koji je debitovao u avgustu 2020.godine i već sada osvaja radio stanice širom Ujedinjenog Kraljevstva, usput osvajajući i slušaoce iz Srbije koji uživaju u programu radio stanice Studio B.

U tvojoj debitantskoj, autobiografskoj pesmi, ‘When I Was A Girl’, pevaš o tome kako si još u detinjstvu imala veliki san i kako si od malih nogu već bila na sceni. Možeš li nam reći malo više o početku svoje karijere? Da li si oduvek želela da budeš pevačica?

Kada sam imala pet godina, moj san je bio da budem violinistkinja. Kasnije sam postala pevačica, jer obe profesije dele brojne sličnosti, poput muzičkih instrumenata, plesa itd. Ipak, nije sve bilo baš tako lako.

Kada sam bila mlađa, radila sam editorijale i modne revije za brojne modne brendove. Moja mama nije bila oduševljena time, jer je želela da idem na fakultet, ali ja sam znala da nam je potreban novac. Kada sam uštedela dovoljno novca, odustala sam od modelinga i upisala studije ekonomije. Znanje koje sam stekla na fakultetu, dalo mi je priliku da pametno investiram i zaradim dovoljno novca da se preselim u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tamo sam prvi put upoznala Davida Granta, mog vokalnog trenera i mentora, kada je ujedno i otpočela moja pevačka karijera, a on me inspiriše i dalje, svakog dana. On je moj mentor, daje mi vredne savete o pevanju, spotovima, glumi i slično tome. Ne bih znala šta da radim, da nije njega.

U toj pesmi, imaš i stih koji kaže: “Kada izgubim svoj put, pronađem ga u muzici”. Možeš li nam reći šta muzika predstavlja za tebe?

Za mene, muzika je moj život, jer 90 % svog vremena provodim okružena muzikom; pišem pesme, plešem, pevam i ne mogu sebe da zamislim da radim bilo šta drugo. Muzika me čini živom.

Da li si već uspela da ostvariš svoje snove iz detinjstva i da li su se oni tokom vremena promenili?

Ne, nisam još uvek ostvarila svoje snove iz detinjstva. Kao što sam već rekla, sanjala sam o tome da postanem pevačica, pa sam zaista srećna zbog toga.

Skoro si predstavila svoj novi singl, ‘Lights Out’, koji je već dospeo i do srpskih radio stanica. Možeš li nam reći šta je inspirisalo nastanak ove pesme i spota?

Inspiracija za pesmu počela je sa akordima.

Pesma je o strasti između muškarca i žene, i o tome kako se dvoje ljudi mogu upoznati i odmah zaljubiti, kada im se pogledi po prvi put susretnu. Želela sam da ispričam priču o muškarcu i ženi koji su se upoznali u noćnom klubu i zaljubili. Na kraju spota, oni plešu na ulici i pokazuju svoja stvarna osećanja.

U jednoj objavi na Instagramu, napisala si da su “sve tvoje pesme o varijacijama ljubavi”. O kakvoj ljubavi pevaš u ‘Lights Out’?

‘Lights Out’ je pesma o zaljubljivanju na prvi pogled. O sirovoj strasti i hemiji koja postoji između dvoje ljudi.

Šta budućnost donosi za Anu Shine? Imaš li u planu neke interesantne projekte?

Budućnost je za sada nesigurna, ali upravo sam počela rad na mom novom albumu. Predstaviću tri nova singla ove godine i moj prvi album u januaru 2021. tako da sam veoma uzbuđena zbog toga!

Novi singl, ‘Lights Out’, može se čuti na: download/streaming music platforms.

Najnovije