Harper's Bazaar Srbija

Drink Chic – Yayoi Kusama stvara umetničko delo od šampanjca

Yayoi Kusama sarađuje sa Veuve Clicquot kako bi dala novu interpretaciju La Grande Dame. Ovaj ambiciozni projekat slavi „energiju ljubavi i života“, kroz skulpturu cveta pod nazivom „My Heart that Blooms in the Darkness of the Night“.

Skulptura će biti dostupna od novembra u Japanu, SAD-u i Francuskoj, kao i u Velikoj Britaniji, gde će njihovo izdanje biti obeleženo posebnom prezentacijom u Selfridges Corner Shop-u u Londonu.

Skulptura ima za cilj da „prigrli“ berbu Veuve Clicquot La Grande Dame 2012 i obeleži njeno ponovno lansiranje na tržište, dajući optimističnu poruku ljubiteljima finog napitka. Prikazivanje pet cvetova, svaki sa karakterističnim tufnicama u psihodeličnim bojama, podseća na seriju „Flowers that Bloom at Midnight“ koju je umetnica prvi put predstavila 2009. godine.

Kao i kod originalnih umetničkih dela, svaki komad je ručno naslikan i ima preko 1.000 tufnica. Kusama je ranije sarađivala sa Veuve Clicquot kada je 2006. crvenim tufnama za izložbu u Tokiju prekrila originalni portret osnivača kuće šampanjca Nicole Barbe Ponsardin (poznate kao Madame Clicquot).

I tada, kao i sada, njihov poseban odnos rodio se u sličnosti između tufnica i mehurića šampanjca.

Cveće koje kreira Kusama takođe se podudara sa ukusnim La Grande Dame 2012, koji uključuje note jasmina, orlove nokte i cvet vinove loze.

 harpersbazaar.gr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Veuve Clicquot (@veuveclicquot) onSep 4, 2020 at 3:08am PDT

Najnovije