Harper's Bazaar Srbija

Duo Daft Punk objavio je kraj saradnje uz „Epilogue“

Posle skoro 30 godina postojanja.

Francuski muzički dvojac Daft Punk raspao se nakon skoro 30 godina zajedničkog stvaranja. Počeli su sa radom 1993. godine i za to vreme grupa je objavila neke od najpopularnijih dance i pop pesama ikada napravljenih. Vesti o Daft Punku objavljene su u osmominutnom videu pod nazivom “Epilog” sa odeljcima iz njihovog filma Electroma iz 2006. godine.

Razlog raspada grupe je nepoznat. Predstavnik dvojca takođe nije precizirao da li će članovi Daft Punka nastaviti da rade zajedno pod drugim imenom. U isto vreme, publikacija ne isključuje da je objavljeni video možda početak novog projekta.

Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo osnovali su Daft Punk u Parizu 1993. godine, što je pomoglo u definisanju francuskog stila house muzike. Njihov album prvenac, “Homework”, 1997. godine, postao je prekretnica u dance muzici, uključujući klasične singlove „Around the World“ i „Da Funk“.  Objavljujući nastavak, Discovery 2001. godine, dvojac je počeo da se pojavljuje u javnosti u robotizovanim kostimima.

Singlovi „One More Time“ i „Harder, Better, Faster, Stronger“ obezbedili su im status svetskih super zvezda. Ljubav prema Daft Punku nastavila je da raste i narednih godina, objavljivanjem trećeg albuma „Human After All“, koncertom LP Alive 2007 i soundtrack albumom Tron: Legacy.

Posle dvadeset godina uspešne karijere, Daft Punk je ponovo oduševio publiku singlom „Get Lucky“, sa njihovog albuma „Random Access Memories“ iz 2013. godine. Sveprisutna pesma prodata je u milionima primeraka širom sveta i osvojila je dve nagrade Grammy.

Ukupno, legendarni Daft Punk ima sedam Grammy nagrada i hiljade hitova koji su poznati ljudima širom sveta.
 

Najnovije