Izložba posvećena radu fotografa Paolo Roversija sa dizajnerkom Rei Kawakubo biće otvorena u Dalasu

Američki muzej Dallas Contemporary priprema prvu veliku izložbu fotografa Paola Roversija u Sjedinjenim Državama.

Izložba će biti otvorena pod nazivom – „Paolo Roversi: Birds“ i biće posvećena njegovoj saradnji sa japanskom dizajnerkom Rei Kawakuboom, osnivačem Comme des Garcons.

Izložba će predstaviti više od 40 njihovih zajedničkih dela, od kojih neka nikada nisu predstavljena javnosti. Slike su nastale tokom poslednjih 40 godina - sve to vreme fotograf i dizajnerka nastavljaju da rade zajedno, razmenjujući sveže kreativne ideje. Izložba će biti svečano otvorena 30. januara. Prema organizatorima izložbe, namerava se da pokaže kako poznati italijanski fotograf radi sa pokretima i kako je stvorio jedinstveni vizuelni jezik sa neobičnim pozama modela koji često prikazuju ptice u letu.

„Moja saradnja sa Rei Kawakubo traje već jako dugo, svaki trenutak rada sa njom nova je i inspirativna avantura. Budući da Savremeni muzej u Dalasu često prikazuje različite vrste umetnosti, zaključio sam da je ovo dobra prilika da predstavim svoju saradnju sa dizajnerkom “, objasnio je sam Paolo Roversi.

harpersbazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još

Luka Tripković preporučuje: Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-a, daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Ovo je 7 knjiga koje ćemo poneti sa sobom na letovanje

Najviše knjiga pročitamo tokom letovanja, jer nam je tada mozak najodmorniji. Koliko god se trudili da tokom radnih dana odvojimo vreme za nas i redove kojima jedva čekamo da se posvetimo, kada dođemo sa posla iscrpljeni i dekoncentrisani, radije izaberemo da gledamo kroz ekran kome ćemo posvetiti samo trideset posto naše pažnje.

Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-a, daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Šta da čitaš, slušaš, gledaš i posetiš ove nedelje?

U novoj, redovnoj rubrici Harper's Bazaar-a naši gosti iz sveta kulture, umetnosti, mode i show bizz-daće vam ideju kako da na provereno kvalitetan način provedete slobodno vreme i nahranite dušu!

Avril Lavigne je sada takođe na TikTok-u - svi su ludi za novim spotom za pesmu Sk8er Boi

Pripremite se: odmah ćete biti prekriveni talasom nostalgije za dvehiljaditim.

Adele priprema novi album nakon šestogodišnje pauze

Sjajne vesti za obožavaoce Adele: izvor blizak pevačici najavio je da će vrlo brzo objaviti novi album!