Harper's Bazaar Srbija

Najbolja muzika iz filmova svih vremena

Aaannnd I will always love youuu...

Moje YouTube preporuke, u skladu sa tim šta sam u poslednje vreme slušala, gotovo da su školska definicija ukusa “od Silvane do Nirvane”. Zaista, moje raspoloženje diktira muziku koju ću slušati, pa tako dan mogu da počnem sa Buč Kesidijem, a završim sa najkrindž popom devedesetih ili ranih dvehiljaditih – i nije me sramota zbog toga!

Šalu na stranu, YouTube me je baš nedavno podsetio na neke sjajne numere koje zapravo nisu ni nastale same od sebe već su deo filmskih ostvarenja, ali koje su toliko dobre da su se odvojile od svojih “roditelja” i počele da žive potpuno odvojeni život. U mom slučaju je dokaz za to, recimo, pesma “I Will Always Love You” – nisam gledala film “The Bodyguard”, ali zato pesmu znam napamet od reči do reči.

Sa druge strane, da budem iskrena, “A Star Is Born” daleko je od najboljeg filma koji sam ikada pogledala, ali je zato soundtrack… Fenomenalan je slaba reč! 

Ukoliko i sami volite da slušate filmsku muziku, onda vas danas čeka prava poslastica – lista nekih od najboljih pesama iz filmova svih vremena. Da se ogradimo, ovde su samo neke numere te vas podstičemo da se nakon ovog teksta zaputite na YouTube i preslušate cele albume. Nostalgija, ali i dobro raspoloženje su zagarantovani!

Flashdance

Empire Records

Black Panther

Rocketman

Titanic

The Bodyguard

A Star Is Born

Purple Rain

Mamma Mia! Here We Go Again

Dreamgirls

Dirty Dancing

Clueless

Blade Runner

Waiting To Exhale

Beauty and the Beast

Submarine

Marie Antoinette

The Parent Trap

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije