Objavljene nominacije za Grammy nagrade 2021.

Sama ceremonija održaće se 31. januara.

American Recording Academy objavila je nominovane za Gremmy nagradu 2021.

Rekorderi su ovog puta bile Beyonce (9 nominacija), Taylor Swift i Dua Lipa (6 nominacija). Zanimljivo je da je Beyonce uspela da se probije u vođstvo, a da u proteklih godinu dana nije ni izdala album. Bila je nominovana za protestnu himnu "Black Parade", koja je izašla u jeku pokreta Black Lives Matter.

Taylor Svift osvojila je nominacije za svoj nedavni album „Folklore“, objavljen tokom karantina, a Dua Lipa za svoj najnoviji album, „Future Nostalgia“.

Značajno je da The Weeknd nije dobio nijednu nominaciju - uprkos činjenici da je njegov najnoviji album „After Hours“ postao najprodavaniji album ove godine u Sjedinjenim Državama, a sam umetnik je dobio nekoliko MTV VMA i American Music Awards. Takođe će uskoro nastupiti na Super Bowlu, najvećem američkom sportskom događaju.

Sama ceremonija će se održati 31. januara - ovo će biti 63. po redu dodela nagrada. Najavljeno je ukupno 80 nominacija. Među nominovanim ove godine bio je i kazahstanski DJ i muzički producent Imanbek. Njegov remiks pesme "Roses" repera Saint Jhna može dobiti nagradu u kategoriji "Remiks godine".

harpersbazaar.ru

 

Pročitajte još

Pročitaj još

La Casa Azul: Fotografije iz doma Fride Kahlo koje nikad nisu bile objavljene

Iako je "Plava kuća" u Meksiku pretvorena u muzej, neke fotogafije nikad nisu ugledale svetlost dana - do sada.

Nostalgični za erom u kojoj nismo živeli kroz slikarstvo Leonida Afremova

Umetnost koja ne samo da govori 1000 reči, već i peva i pleše.

Posetite izložbu „ Život, Misli, Snovi” Ivana Tabakovića u Galeriji Vasić

Zanimljivost i aktuelnost ovih kolaža, kao i činjenica da je prošlo 55 godina od čuvene izložbe kolaža u Galeriji Kulturnog centra Beograd 1966. godine a potom i u Galeriji Dorsky u Njujorku iste godine, podstakla je autora da ih ponovo predstavi publici i podseti na veličinu umetničkog stvaralaštva Ivana Tabakovića.

Skrivene priče koje se kriju iza popularnih pesama

Znamo svaki takt ovih pesama - ali da li znamo zašto su nastale?

Ona nije bila samo umetnički vizionar: Sve što niste znali o uticaju Fride Kahlo na modu

Meksička umetnica Frida Kahlo, buntovna i nekonvencionalna, predstavlja simbol ženske emancipacije i snage. Pored čelične volje i strasti za umetnošću, rumeni obrazi, spojene obrve, čvrsto namotana kosa i crveni ruž na usnama, bili su njen zaštitni znak, a eklektičan stil ubrzo je postao inspiracija i drugima.

Još samo ove nedelje: 7 radova na Oktobarskom salonu koje ne smete propustiti

Ostalo je svega četiri dana do zatvaranja najznačajnijeg umetničkog događaja u regionu: 58. Oktobarskog salona (beogradskog bijenala umetnosti).