Harper's Bazaar Srbija

Welcome to the other side – Koncert koji je oduševio svet

Francuski virtuoz Jean-Michel Jarre je održao koncert tokom novogodišnje večeri u blizini pariske katedrale Notr Dam.

Koncert koji je bio strimovan u novogodišnjoj večeri je do sada pogledalo više od 75 miliona ljudi širom sveta zahvaljujući društvenim mrežama i platformama poput VRChat, Oculus i mnogih drugih. Koncert Welcome to the other side je spoj irealnog i realnog, scenske umetnosti i zadivljujućih digitalnih tehnologija zbog kojih se publika pitala: Šta je ovde stvarno, a šta viralno?

Jean-Michel Jarre je nastupio uživo iz Studija Gabriel u blizini katedrale u Parizu, dok je njegov avatar nastupao u virtualnom Notre-Damu. Tokom koncerta izvedene su njegove nove numere nominovane za Gremi, kao i prerađene poznate pesme poput Oxygène i Equinoxe.

Na projektu se radilo 3 meseca, a realizovan je zahvaljujući timu više od 100 umetnika i tehničara koji su se postarali za performase. Kulturno – umetničku vrednost projekta prepoznao je Grad Pariz, kao i UNESCO – direktni pokrovitelj projekta.

Ako ste ljubitelj umetnosti i nesvakidašnjih spojeva iste sa modernim tehnologijama, ovaj koncert je pravi izbor za zabavu i opuštanje u večernjim časovima. Welcome to the other side nam je otvorio novo poglavlje s početka 2021, a ovo delo možete pogledati na youtube-u i spoznati magiju kombinovanja različitih formata i umetničkih pravaca.

Izvor: thetimes.co.uk

Najnovije