Zašto je sok od celera zaista dobar za vas

Jedinstveni eliksir mladosti i dugovečnosti.

Zdrava hrana, dobar san, sportske aktivnosti i miran odmor - navikli smo da slušamo o važnosti svega ovoga. U wellnessu, favoriti se menjaju i pojavljuju se novi trendovi, dok neke stvari po svemu sudeći decenijama zadržavaju svoje mesto na tronu. Jedna od njih je sok od celera.

Sok od celera je ono što održava Kate Moss i Jennifer Aniston u formi, a jedan pogled na ove lepotice dovoljan je da počnete da pijete ovaj sok.

Internet i beauty blogeri jednoglasno govore o ovom piću kao o tečnoj magiji. Sok se preporučuje svako jutro, a u roku od mesec dana od takve rutine rezultati će biti primetni, kao što su obećali wellness entuzijasti. Za pripremu zelenog eliksira potrebna je samo šačica stabljika celera, a mnogi stručnjaci tvrde da telo lakše apsorbuje hranljive materije ako je u tečnom obliku.

Poznate ličnosti vole ovo piće, čak su Gvineth Paltrow i Miranda Kerr istovremeno razgovarale o njegovim prednostima. Anthony William, svojevrsni holivudski medicinski guru, smatra sok od celera „najmoćnijim lekom našeg doba“. Prema njemu, sok od celera je neka vrsta čarobnog eliksira koji pomaže izbacivanju toksina iz creva, sadrži veliku količinu antioksidanata, promoviše nivo energije i mentalnu oštrinu i poboljšava stanje kože.

Celer je posebno moćan protiv virusa i bakterija koje su prisutne u telu. Zahvaljujući redovnoj upotrebi sokova, toksični otpad se izbacuje iz creva, a takvi toksini su prvi uzrok neželjenih procesa zbog kojih se elastičnost kože pogoršava, nastaju problemi sa varenjem i imunološkim sistemom. Toksini su čak u stanju da minimalizuju performanse i fizičku energiju.

Jedna čaša soka dnevno povećaće nivo energije - i ovaj efekat će biti primetan gotovo odmah. A pošto je celer sačinjen od 94% vode, on takođe ima hidratantna svojstva, pa je isprobavanje ovog jedinstvenog eliksira očigledno dobra ideja.

foto:harpersbazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još