4 saveta za zdravu i jaku kosu

Da li želite lepu, jaku kosu sa volumenom?

Lepa kosa je san svake žene, ali ona zahteva pravilnu negu i izbegavanje nekih uobičajenih grešaka koje je oslabljuju i čine krhkom. 

U nastavku vam otkrivamo četiri jednostavna saveta koji će vašu kosu učiniti sjajnom i zdravom.

Uradite duboku hidrataciju u nedelju uveče

Okupajte se, a zatim nanesite kremu za duboku hidrataciju u zavisnosti od vašeg tipa kose. „Što duže ostavite sredstvo pre ispiranja, to bolje“, kaže frizer Marcus Francis koji brine o kosi Kerry Washington.

Češljajte kosu pre pranja

Češljanje mokre kose siguran je način da je dodatno oštetite. Mokra kosa je sklona lomljenju, „Češljajte kosu pre pranja dok je još uvek suva.“ kaže Frensis. Češalj sa širokim zupcima smanjuje mogućnost lomljenje kose.

Preskočite šamponiranje nekoliko dana u nedelji

Znamo da je čista kosa neophodna da biste se osećale dobro, ali umesto svakodnevnog pranja kose možete da koristite suvi šampon, „Kosa će vam biti mekša i vidljivo sjajnija, a boja će duže trajati“, kaže frizerka Jennifer J.

Piling od glave do pete jednom nedeljno

Stručnjaci predlažu da na svom telu koristimo piling sa hidratantnim uljima ili glicerinom, koji ćemo potom prstima umasirati u vlasište tokom kupanja.  Ovo je posebno važno kada se puno znojite i kada vam se kosa znatno više masti. Takođe, piling može pomoći u suzbijanju peruti, a poželjno je uraditi ga jednom nedeljno.

foto:harpersbazaar.gr

Pročitajte još

Pročitaj još