Kako dobiti platinasto plavu kosu bez oštećenja

Iako izgleda kao nemogući zadatak, zapravo je moguće.

Tokom ranih dvehiljaditih godina, u modi su bili boy bendovi, Myspace, sefiji u ogledalu i izblajhana kosa, koju smo mogli da vidimo na Christini Aguileri i Beyonce. Ipak, to vreme interesantnih modnih trendova je iza nas, a naša kosa se sada, barem bi trebalo da je tako, farba u salonima, rukama pravih stručnjaka. Ipak, iako vaš kolorista ne nanosi blanš na vašu kosu glavom bez obzira, šteta koju vam posvetljivanje kose nanosi može biti jako ozbiljna, posebno ako ne znate šta da tražite, kako da pripremite svoju kosu i kako da je negujete posle toga.

Koa bismo vam pomogli, prenosimo vam savete fizera poznatih i gurua na ovom polju, Kristin Ess, kako biste saznali sve što treba, pre nego što izblajhate svoju kosu.

1. Budite realne

Nema teoretske šanse da prelazak u platinaste plavuše neće oštetiti vašu kosu. Žao nam je što vam to moramo reći, ali ekstremno posvetljivanje kose do skoro bele boje uključuje upotrebu blanša i hidrogena. Iako su formule koje se koriste u salonima nežnije, one će ipak vašu kosu osušiti i oštetiti, posebno ako svoju avanturu započinjete tamnom ili već oštećenom kosom.

2. Odstupite od internet pretrage

Flašice blanša koje su čudotvorne pa vam neće oštetiti kosu? Pa, savetujemo vam da bežite od njih glavom bez obzira. Kada kupite blanš, dobijete upravo to za šta ste platili. Nisu sve formule blanša iste, tako da želite da koristite one boljeg kvaliteta, koje imaju hranjive aditive, kako biste barem delimično sačuvali zdravlje svoje kose. Naravno, te formule će vas koštati više, ali su neophodne ako ne želite sasvim oštećenu kosu.

3. Nađite dobrog koloristu

Ako se do sada niste farbali, preporučujemo vam da nađete najboljeg koloristu u svom gradu, bilo preko preporuke drugarica ili interneta i budite spremne da platite visoku cenu za usluge. Ako želite farbanje na popustu, znajte da kvalitet neće biti isti.

4. Ojačajte svoju kosu

Što vam je kosa tamnija, gušća i kovrdžavija prirodno, to će vam više nege biti potrebno pre i posle blajhanja. Kako biste umanjile štetu koliko god da je to moguće, koristite maske za jačanje kose i duboko kondicioniranje svako veče nedelju dana pre tretmana.

5. Obeželite datume

Ako posvetljivanje vaše kose dovede do oštećenja dlake, trebalo bi da sačekate što duže do sledećeg tretmana, zar ne? Pa, ne. Da bi vaša boja kose bila ravnomerna i konzistentna, treba redovno da posećujete svog koloristu. Ako pustite preveliki izrastak, nećete moći da ujednačite boju kose, pa ćete opet morati na blajhanje i dodatno ćete oštetiti kosu.

6. Održavanje kose

S obzirom na to da ste već potrošili dosta novca i vremena na posvetljivanje kose, sada je lopta na vašem terenu. Morate negovati svoju kosu kako biste zadržali njen lep izgled. Koristite šampone koji mogu korigovati tonove vaše kose makar jednom nedeljno, kako bi vaša boja bila bogata i snažna.

Dakle, kao što ste već znali, niko nije rekao da je platinasto plava kosa laka za održavanje ili jeftina, ali ako želite da je imate, morate biti spremni da se potrudite oko nje.

foto:harpersbazaar.com/uk

Pročitajte još