Kako sprečiti naelektrisanost kose tokom zime

5 najvažnijih pravila!

Svake zime, našu svakodnevnu negu komplikuju problemi poput suve kože, ispucalih usana i naelektrisane kose kojoj nedostaje volumena.

Elektricitet u kosi može vrlo lako pokvariti frizuru, a posebno tokom zimskih meseci, kada suv i vlažan vazduh i nagle promene temperature stvaraju dodatni statički elektricitet. 

Dakle, među glavnim faktorima ovde vredi istaći nedostatak vlage u vazduhu i stalne padove temperature kojima su izloženi kosa i koža. Topli šeširi i šalovi takođe pogoršavaju statički elektricitet tokom zimske sezone. Pored toga, neke tkanine i materijali sa kojima kosa dolazi u kontakt tokom dana samo pogoršavaju problem.

Kako izbeći elektricitet kose?

Obratite pažnju na postavu šešira

Umesto pamuka, odaberite glatke tkanine guste teksture, poput svile i satena. Takve tkanine ne izazivaju prekomerno trenje kose. Pravilo da se izbegava kontakt kose sa pamukom odnosi se i na posteljinu: pokušajte da spavate samo na svilenim jastučnicama.

Uključite ulja u negu kose

Mala količina specijalnog ulja može promeniti strukturu kose, čineći je malo težom i mekšom. Čak i obično kokosovo ulje će biti dovoljno. Glavna stvar je ne preterati sa količinom proizvoda, tako da kosa ne izgleda masno. A ako iz nekog razloga ulja nisu pogodna za vas, koristite lagane sprejeve. Međutim, veoma je važno da proizvod ne sadrži alkohol koji prekomerno isušuje kosu.

Reci ne plastici

Verujte, ovaj materijal može naštetiti ne samo životnoj sredini, već i vašoj kosi. Dakle, čak i ako vam se plastični češalj čini bezopasnim, to može postati ozbiljna prepreka u borbi za lepu i glatku kosu. Kako ga zameniti? Izaberite između drveta i metala. Ovi materijali su visoko provodljivi i mogu spasiti kosu od elektriciteta. Pored toga, dajući im prednost, doprinećete rešavanju ekoloških problema, što je sada veoma važno.

Koristite šampon ređe

Ovo rešenje može zvučati pomalo čudno, ali ako smanjite količinu šampona, kosa će postati glađa. To je zato što šampon ispira njen sebum koji je štiti od oštećenja. Ako ste navikli da perete kosu svaki dan, pokušajte da postepeno prelazite na pranje svaki drugi dan. Već nakon 2-3 nedelje osetićete da je vaša kosa postala svilenkasta.

Isprobajte antistatičke maramice

Tehnologija lepote ne miruje, a posebni lakovi i maramice za kosu koji sprečavaju elektricitet dobijaju sve veću popularnost. Obično su impregnirani prirodnim uljima i antistatičkim polimerima. Za najbolje rezultate koristite maramice na korenu i duž cele kose. Međutim, vredi zapamtiti da ovaj proizvod može dati dugoročni efekat samo u kombinaciji sa drugim merama.

harpersbazaar.ru

Pročitajte još