Chanel Meters d'Art 2020/21 - Party makeup inspirisan šezdesetim godinama

Ovogodišnja revija dala je neograničenu inspiraciju za svečani izgled sezone.

Ovogodišnja revija Chanel Metiers d’Art održana je u četvrtak u kultnom Chateau de Chenonceau i, kao i svake godine, i ove godine je uspela da impresionira ističući umetničku dominaciju stotina proizvođača perja, čipke i veza u francuskoj kući.

Uprkos činjenici da je u prvom redu sedela samo Kristen Stewart, modeli su dinamično šetali modnom pistom, predstavljajući kolekciju Virginie Viard inspirisanu ženama iz renesanse. Odeća sa vezom, plišani komadi, redovi bisera, zaštitni znak kuće, bili su kombinovani sa neočekivanom rock-and-roll šminkom, koja nas je impresionirala.

Makeup 

Za ovogodišnju reviju, kreativna direktorka makeup-a, Lucia Pica, kreirala je izgled inspirisan 60-im godinama. Crpeći inspiraciju od ikona mode, poput Edie Sedgwick i Twiggy, naglasila je oči stvarajući smoky eye look crnom senkom u obliku polumeseca. Intenzitet je pojačan crnom olovkom za oči na unutrašnjim linijama gornjih i donjih trepavica, dok je ostatak lica ostao gotovo prirodan. Neophodan sjaj je dodala blistavim sjajem na usnama, upotpunjavajući makeup look koji je fokusiran na oči.

Kosa

Što se tiče kose, ovogodišnji izgled nije ličio na romantične stilove prošlogodišnje revije. Ovog puta akcenat je bio na prirodnoj teksturi sa dominantnim prirodnim frizurama, što je pojačalo rock & edgy karakter šminke. 

Pročitajte još

Pročitaj još