Kako da docrtate usne na prirodan način

Trik uz koji će vaše usne izgledati punije.

Tehnika docrtavanja gornje usne olovkom nije nikakav novitet. Profesionalni šminkeri decenijama unazad koriste olovku za usne kako bi poboljšali oblik i punoću usta. Ovaj trend dobija na sve većoj popularnosti među zvezdama koje redovno viđamo u elegantnim izdanjima na crvenom tepihu – od Jennifer Lopez do Kendall Jenner.

Međutim, olovka za usne, ako se ne nanese na pravi način, lako može dovesti do preteranog, fake izgleda. Posebno kada koristimo olovku u boji na prirodnoj bazi usana. Ipak, ne morate, nužno, isključiti u startu olovku u boji – bitno je da pratite prirodan oblik usana i da se vodite čuvenom mantrom „manje je više“. Ključ je da ne preterate sa docrtavanjem.

Dakle, gde da podvučete crtu?

Koristite nijansu olovke malo tamniju od prirodnog tona usana odmah izvan linije usana – da biste uokvirili i oblikovali. I nemojte se zaustaviti na tome. Dve različite nijanse olovke stvoriće prirodniji, puniji izgled. Svetliju nijansu – koja odgovara tonu vaših usana – upotrebite za dopunu prostora od linije do usne. Ovo stvara dodatnu dimenziju, ključnu za iluziju.

Na kraju, nanesite karmin ili sjaj u nijansi koja odgovara svetlijoj olovci. Sjajna tekstura (za razliku od mat) dodatno će doprineti 3-D efektu punijih usana.

Docrtavanje usana olovkom radi punijeg izgleda, kao što je gore navedeno, izgledaće najprirodnije sa neutralnim nijansama makeup-a. No, ako želite da ga isprobate sa svetlim ili tamnijim nijansama, i dalje se držite principa tamnije nijanse van linije usana, svetlije iznutra, sa namerom da se stvori ombre efekat.

Bonus tips:

  • Tupa olovka za usne može da povredi i izgrebe usne. Što je olovka oštrija, to će vaše nanošenje biti preciznije.
  • Olovku nanosite malom četkicom za usne ili je jednostavno tapkajte nežno vrhovima prstiju, kako bi dobili prirodan i uglađen look.
  • Koristite hidratantne formule, koja će prirodno dopuniti vašu kožu. Suva olovka za usne imaće suprotan efekat.

Foto: Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije