Nijansiranje obrva: Sve što treba da znate o ultimativnom trendu

Bez obzira da li ste zaljubljenik u sve nove beauty trendove ili samo znate osnove o šminkanju, kada treba pronaći pravu nijansu za vaše obrve, stvari se mogu zakomplikovati i dovesti do pogrešnog izbora.

„Putovanje“ do punijih obrva ne mora biti toliko komplikovano. Od pouzdanih olovaka za obrve do seruma za rast, postoji mnogo opcija za stvaranje efekta koji će vam se svideti. Međutim, ako tražite nešto sa "malo više snage", onda je najbolje odabrati - nijansiranje obrva.

Šta je tačno ova metoda

Nijansiranje obrva je postupak nanošenja polutrajne boje za jačanje, oblikovanje i definisanje obrva. Boja omogućava profesionalcu da promeni područje obrva zatamnjujući fine dlačice koje okružuju obod obrva kako bi povećao njihovu širinu. Takođe omogućava specijalisti da potamni fine dlačice u unutrašnjem jezgru obrve koje se nalaze u manje gustim oblastima. Ovo stvara veću liniju obrva (rep obrva) i idealniji oblik. Boje su napravljene od polutrajne biljne boje ili kane tako da odgovara vašoj postojećoj nijansi. 

Glavna sesija

Prosečna sesija može trajati oko 15 minuta. Prvo ćete se obratiti stručnjaku da biste razgovarali o tome koliko pune i prirodne želite da izgledaju vaše obrve. Zatim će specijalista pripremiti područje, očistiti obrve i naneti tanki sloj vazelina oko njih kako bi sprečio svako dodatno bojenje kože. Zatim se boja pomeša i pažljivo nanosi, prvo u smeru kako rastu dlačice obrva, a zatim se nanosi drugi sloj u suprotnom smeru. Boja se ostavlja nekoliko minuta da se postigne optimalna nijansa, a zatim se višak uklanja vlažnim papirnim ubrusom. Ne brinite ako na koži ispod obrva vidite boju. Ispiraće se nakon dan-dva.

Prava osnova

Nijansiranje obrva deluje na sve tipove kože, tonove kože i boje kose. Međutim, ako pokušavate da obojite dlačice u sivo ili belo, postupak je malo teži. Obavezno idite kod nekoga ko zna kako dobro obojiti obrve, jer je siva boja trajnija.

Prvi rezultati

Važno je izbegavati vlaženje obrva 12 sati nakon završetka tretmana i čišćenja područja gelom ili kremom za čišćenje. Vaše obrve će izgledati gušće, a vi ćete smanjiti broj proizvoda za obrve u vašoj rutini lepote. Nijansa traje od tri do šest nedelja. Dakle, ako želite da zadržite savršenu nijansu, važno je da ponavljate tretman svakih šest nedelja. Takođe je važno izbegavati piling ili upotrebu bilo kakvih proizvoda na bazi ulja na ovom području, jer će to dovesti do promene boje. Takođe recite „ne“ proizvodima sa retinolom jer mogu iritirati kožu.

Bezbednost na prvom mestu

Imajte na umu da boje za bojenje obrva nisu odobrene od strane SZO. Ne postoji standardni sastav boje, pa se koriste razne, od kojih neke sadrže konzervanse. Stoga su glavne opasnosti kod bojenja obrva alergijske reakcije i infekcije, jer je koža oko očiju tanja u poređenju sa kožom na ostatku tela i osetljivija na reakcije i iritacije. Važno je osigurati da ono što odaberete ne sadrži hemijski alergen zvan para-fenilendiamin (PPD).

foto:pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još