4 beauty gedžeta koje bi svako trebalo da ima u svom arsenalu

Sjajni pokloni za sve.

Čak i ako u ovom teškom periodu idete u kozmetičke salone i redovno posećujete ordinaciju kozmetičara, duži boravak kod kuće, hladna sezona, grejanje i suv vazduh test su za telo. Ovoga puta, govorimo o uređajima za lepotu i zdravlje koji će vam pomoći u održavanju negovanog izgleda bez ponovnog napuštanja kuće.

Četke za čišćenje lica

Četke za čišćenje obnavljaju kožu uklanjanjem mrtvih ćelija kože mehaničkim putem pomoću mekanih dlačica, vibracija ili pulsiranja. Obnovljena koža bolje upija proizvode za negu i izgleda svežije. O četkama za lice postoje mnogi mitovi, ali nema potrebe da ih se bojite: kožu možete pažljivo očistiti mehaničkom četkom, važno je da budete nežni, a ako je četka električna i silikonska, u samom uređaju možete odabrati optimalan režim za vašu kožu. Održavajte četku i operite je nakon svake upotrebe. Alternativa četkicama - ultrazvučna sredstva za čišćenje, koja zamenjuju salonski tretman. Ultrazvučni uređaj čisti pore i aktivira proizvodnju kolagena.

Masažeri za lice

Ono što rade svi masažeri, bez obzira na vrstu, jeste da stimulišu cirkulaciju krvi, zbog čega koža postaje elastičnija, negovanija i odmornija. U osnovi postoje dve vrste masažera - mehanički i električni. Prvi su sada veoma popularni valjci napravljeni od metala ili minerala. Oni hlade kožu, smanjujući otok, a pritisak i intenzitet masaže zavise samo od vaših napora, pa je malo verovatno da ćete preterati.

Prečišćivač i ovlaživač vazduha

Živimo u eri „generacije soba“: i do 90% našeg vremena provodimo u sobama sa sistemima klimatizacije i grejanja. Previše suv ili vlažan vazduh stvara povoljne uslove za širenje bakterija i virusa. Koži i sluznici možete pomoći kupovinom ovlaživača i prečišćivača vazduha. Važno je da ovlaživač ima sistem za prečišćavanje vode, a prečišćivač ima sistem za filtriranje vazduha sa HEPA filterima. 

Irigator

Irigator zamenjuje nezgodan zubni konac i posebno je koristan za one koji nose proteze ili imaju predispoziciju za propadanje zuba. Efikasno uklanja plak tamo gde četkica jednostavno ne može doći. Prednosti irigatora su savršeno čista usna šupljina, sprečavanje karijesa i bolesti desni.

foto:bazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Nega kože