7 pametnih poteza koji pomažu dramatičnom smanjenju bora

Bore, neprijatelj kojeg smatramo tako nepobedivim, da gotovo prestajemo da se borimo. Ipak, možda su dobile bitku, ali ne i rat. A sada je vreme da naučite kako se nositi sa borama kako bi bile daleko manje primetne.

Spavajte na leđima

Male bore koje vaše lice „napravi“ kada spavate na boku i pritisnete kožu, formiraju linije koje se polako produbljuju svake noći.

Losos

Zašto da jedete losos? Jer je, zajedno sa ostalim ribama iz ove kategorije, odličan izvor proteina, jedan od ključnih sastojaka koji vam pružaju zdravu i blistavu kožu. Istovremeno je izvor Omega 3 masti, elemenata koji - prema naučnim istraživanjima - održavaju kožu svežom i smanjuju pojavu bora.

Možda su vam potrebne naočare?

Ni bliže ni dalje. Možda je vreme da nosite naočare za miopiju. Izraz koji napravite skupljajući oči kako biste pročitali ova mala slova ne pomaže području oko očiju, što rezultira borama tokom vremena. Isto važi i za sunčane naočare, koje su neophodne tokom cele godine.

Čistoća je polovina zdrave kože, ali zahteva umerenost

Prirodna masnoća koju vaše lice luči deluje blagotvorno na kožu, dok istovremeno pomaže u smanjenju bora. Što više perete lice, to više uklanjate zaštitni "sloj" lica, ostavljajući ga nezaštićenim.

Vitamin C  - vaš blizak prijatelj

Istraživanja su pokazala da kreme koje sadrže vitamin C pomažu u stvaranju kolagena, štite od sunčeve svetlosti, pomažu u smanjenju tamnih mrlja i crvenila.

Znate li koliko je dobra soja?

Soja može poboljšati izgled vaše kože i istovremeno je zaštititi. Studije su pokazale da soja koja se nalazi u proizvodima za negu kože ili se uzima kao dodatak može zaštititi ili čak izlečiti oštećenja od sunca. Takođe se pokazalo da poboljšava strukturu i čvrstoću kože.

Pijte napitak koji smanjuje bore

U jednoj studiji istraživači su otkrili da kakao sadrži visok nivo dva antioksidansa, epikatehina i katehina, koji štite kožu od sunca, poboljšavaju protok krvi u ćelijama kože, pomažu u hidrataciji i čine da koža izgleda sjajnije i mlađe. 

foto:hb.gr

Pročitajte još

Pročitaj još