Eliksir ruža koji čini čuda za vašu kožu i kosu

Najbolje od svega - možete ga pripremiti sami!

Ružina vodica je sastojak koji vam je potreban, a da to možda niste ni znali - uključujući je u svoju svakodnevnu rutinu, moći ćete da iskoristite sve njene blagodeti i videćete kako se vaša koža i kosa menjaju.

Prirodna je, organska, ekonomična i možete je sami napraviti. Što se tiče sastava, bogata je  antioksidantima poput flavonoida, tanina i vitamina. Ružinu vodicu neki koriste u kuvanju, a drugi u poslastičarstvu. Vreme je da se usudite da ružinu vodicu koristite kao sastojak za negu kože jer je potpuno bezbedna.

Kako koristiti ružinu vodicu za negu kože

Započnite sa pilingom, a zatim stavite nekoliko kapi ružine vode na dlanove i nanesite na lice i vrat. Takođe, ako se brijete, možete uz pomoć ružine vodice ublažiti iritacije i učiniti kožu mekšom.  Naravno, efekat koji daje na podočnjake postaće vidljiv kada dva tufera namočite u ružinu vodu i stavite ih na umorne oči. Na kraju, nakon šamponiranja i nakon brisanja kose, poprskajte je bogatom količinom ružine vode. Daće kosi nežan miris, sjaj i sprečiti oštećenja.

Blagodeti za kožu

Ružina vodica vraća pH kože nakon čišćenja lica ili dubokog pilinga. Iz tog razloga se smatra jednim od najboljih tonika.

Leči iritaciju: Deluje protivupalno, antibakterijski i umiruje otok i suvu kožu. Ružina voda - po savetu vašeg dermatologa - može se koristiti čak i kod akni i ekcema.

Sprečava oksidativni stres: bori se protiv slobodnih radikala i sprečava uništavanje ćelija kože od sunca. Važno je navesti da ona jača ćelijsku membranu i značajno doprinosi njenom obnavljanju.

Duboko hidrira: Zbog svog vodenastog sastava, ružina voda se lako apsorbuje i daje potreban podsticaj kožnoj barijeri. Takođe je idealan mist za lice koji možete osvežiti kožu ili produžili postojanost šminke.

Doprinosi mladosti: Sprečavanje bora je želja svih žena, a ružina voda sa visokim sadržajem vitamina C i E teži poboljšanju elastičnosti kože.  

Smanjuje tamne mrlje: Svojim svojstvima postaje savršen saveznik za mešovitu ili masnu kožu. Sanira pore i održava ih čistim.

Prednosti za kosu

Daje sjaj: Kosa postaje oštećena od sunčeve svetlosti i značajnog zagađenja vazduha. Ružina voda svojim antioksidativnim svojstvima vraća željeni sjaj kosi.

Smanjuje kovrdžanje: Nudi sve svoje dragocene sastojke i tako kovrdžanje postaje stvar prošlosti.  

Uravnotežuje bazu: Zahvaljujući protivupalnim svojstvima koja smo pomenuli, podjednako je korisna za vlasište. Aktivno doprinosi ublažavanju svraba i suve kože.

Ukoliko želite da sami napravite ružinu vodicu to možete vrlo lako da učinite.

Potrebno vam je:

  • 10 crvenih ruža
  • 260 ml. destilovane vode
  • multivitaminska kapsula

Uklonite latice sa cvetova i dobro ih očistite da biste uklonili svu prljavštinu. Stavite ih u šerpu i dodajte vodu. Jednom kada počne da ključa, smanjite temperaturu i nastavite da kuvate 20 minuta. Na kraju, izvadite latice iz vode i pustite da se voda ohladi pre nego što je procedite i sipate u posudu.

foto:Pinterest

Pročitaj još