Kako koristiti jabukovo sirće za lepu kožu, kosu i telo

Jabukovo sirće bogato je magnezijumom, kalcijumom, bakrom, fosforom, gvožđem, natrijumom, kalijumom i puno aminokiselina.

Jabukovo sirće je poznato po svojim blagodetima duže vreme, ali popularnost je steklo tek poslednjih godina. Danas ćemo vam reći o tome kako i zašto koristiti sirće u kozmetičke svrhe i kome je zabranjeno korišćenje čudesnog eliksira.

Mršavljenje

Jabukovo sirće normalizuje funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, ubrzava metabolizam, a takođe smanjuje glad. A najvažnija funkcija koju ovaj proizvod ima je razgradnja masti. Savetujemo vam da pijete sirće nakon obroka, jednu do dve kašičice odjednom, i obećavamo: videćete rezultate.

Kontraindikacije za upotrebu

Jabukovo sirće ne bi trebalo da piju oni koji pate od problema sa bubrezima i digestivnim sistemom, kao ni ljudi sa hepatitisom, dijabetesom, pankreatitisom, cirozom i bolestima pankreasa.

Spoljna aplikacija

Magično sirće može biti korisno i kao kozmetički proizvod: za lepu kožu savetujemo vam da pomešate pola čaše vode i 2 kašičice sirćeta i nastalim rastvorom obrišete lice pamučnim tuferom, a za svilenkastu kosu dodajte kašiku sirćeta na jedan litar vode i isperite kosu nakon pranja.

foto:bazaar.ru

Pročitaj još