Prednosti mineralne kupke

I zašto ih češće treba imati

Hladno vreme i generalno zima, čine da se osećamo uvek pospano, slabo i bezvoljno. Izlazimo napolje samo kada moramo i najradije bismo da što više vremena provedemo u kući. Pored toga, unosimo sve više teže i kaloričnije hrane koja nam je potrebna za funkcionisanje tela, za razliku od leta, kada nam je dovoljna i jedna kriška lubenica da se osećamo sitim i osveženim.

Na sve ovo, telu je potrebno više vitamina i minerala, a naročito magnezijuma. Magnezijum jača kosti, oporavlja mišiće i poboljšava zdravlje nerava, balansira nivo energije i detoksikuje telo. Krucijalan je za ovo doba godine, a naročito za spavanje.

Suplementi u vidu magnezijuma vam mogu pomoći kod balansiranja ishrane. On može na neki način dopuniti ili čak i zameniti nedostatak nutrijenata kojih ne dobijamo dovoljno iz „zimske ishrane“. Ali, ako ne volite da uzimate na taj način potrebne vitamine i minerale (u ovom slučaju magnezijum), možete početi koristiti magnezijumovu so za kupanje.

Magnezijumova so, rastopljena u vodi, je potpuno bezbedan način „unosa“ ovog minerala, jer ga telo apsorbuje u dovoljnim količinama koje su mu potrebne. Dovoljno je 20 minuta, da svaka ćelija upije nivo magnezijuma koji joj je potreban.

Mineralne kupke

Magnezijum je odličan za smanjenje nivoa stresa- kortizola, koji se uglavnom povećava tokom kraja godine zbog različitih slučajeva, kao npr. šta kupiti dragim ljudima, gde ići na zimovanje, kraj posla i završni, godišnji obračuni... Pored toga, decembar važi za prazničnu sezonu u kojoj se uglavnom konzumira više alkohola i slatkih poslastica, što u nekim slučajevima može dovesti do insomnije. Insomnijom se remeti rad srca, a ako koristite magnezijum (u vidu kupke ili suplemenata), nećete imati nikakvih problema. Magnezijum takođe utiče i na lepotu kože, bolna stopala i upalu mišića.

Minerlane kupke posle jedne upotrebe imaju efekat i ako ih isprobate primetićete i sami velike promene - naročito povećanje energije i snage. Ne morate brinuti ni za unos hrane i možete se potpuno opustiti - uz magnezijumovu so, odnosno kupku, imaćete izbalansiran nivo insulina u krvi i osećaćete se uvek dobro!

Izvor: harperbazaar.co.uk
Foto:Getty images

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još