Umesto najskupljih masažera: ovo je najefikasniji način za brzu transformaciju lica

Suočavanje sa otokom i usporavanjem starenja.

Trljanje lica kockom leda jedan je od najstarijih i najkontroverznijih postupaka. Obožavale su ga Merilin Monro i Marlen Ditrih, a sada praksa „ispiranja ledom“ stiče sve više i više popularnosti - to je odličan način da se nosite sa oteklinama i tamnim podočnjacima, tonirate kožu i uštedite novac na maskama za lice. Kako postupak funkcioniše, kako ga izvoditi kod kuće i koje kontraindikacije vredi zapamtiti, otkrivamo u nastavku.

Koja je korist?

Postupak ima niz nesumnjivih prednosti. Led trenutno uklanja otok, modrice i vrećice ispod očiju nastale tokom noći, okrepljuje, pomaže bržem „buđenju posle spavanja“. Ovaj termički efekat stimuliše protok krvi, rezultirajući glatkijim i blistavim tenom. Pored toga, redovno „ispiranje ledom“ pospešuje obnavljanje ćelija kože, usporava starenje i sprečava pojavu bora.

Kako se pravilno koristi?

Za veću efikasnost možete koristiti za zamrzavanje ne samo običnu čistu vodu, već i razne aktivne sastojke. Na primer, da biste pojačali dekongestivni efekat, zamrznite čaj kamilice sa par kapi ulja semenki grožđa, a za detoksikaciju zeleni čaj zamrznite sa sokom grejpa. Ako je vaša koža veoma suva, smesi za zamrzavanje možete dodati kremu ili kozmetička ulja. Budite oprezni, biljni sastojci mogu izazvati ozbiljne alergije. Pre nego što ovim sastavom istrljate celo lice, isprobajte na malom delu kože i sačekajte neko vreme. Ako se iritacija ne pojavi, kompozicija vam odgovara.

Evo uputstva korak po korak kako pravilno izvršiti postupak kod kuće.

Započnite sa čišćenjem kože. Ako se postupak izvodi uveče, ne zaboravite na temeljno uklanjanje šminke.

Počnite od vrata i dekoltea i pratite linije da biste stimulisali limfnu drenažu.

Kružno se krećite od nosa do slepoočnica i paralelnim linijama odmah iznad i ispod.

Nežno tretirajte područja oko očiju, ne držeći kocku na jednom mestu duže od 2-3 sekunde i izbegavajući jak pritisak. Koža je ovde mnogo osetljivija nego na ostatku lica i lakše se povređuje.

Nakon brisanja nemojte koristiti peškir - pustite da preostala vlaga sama isparava. 

Ako je vaš led napravljen od obične vode, na kraju možete naneti tonik, a zatim serum i kremu.

Kontraindikacije

Nažalost, ova vrsta kućnog tretmana nije za svakoga. Vlasnicima osetljive kože sklone iritaciji, stručnjaci toplo preporučuju da ne eksperimentišu sa temperaturnim promenama, to može negativno uticati na stanje kože. Isto važi i za ljude koji pate od akni i drugih upala - u ovom slučaju led može samo pogoršati situaciju, pa je najbolje da ne rizikujete.

Pročitajte još

Pročitaj još