Povrće koje vam više šteti nego što pomaže

Prema jednom od istraživanja Harvard Univerziteta, voće i povrće bi trebalo da čini polovinu zdrave ishrane. Međutim, čak i naizgled zdrave namirnice mogu imati negativan uticaj na organizam.

S tim u vezi, izdvojili smo vam 4  vrste povrća koje više štete vašem organizmu, nego što pomažu.

Krompir

Čak i ako ga ne pržite u dubokom ulju, opet je dosta štetan! Isti povećava nivo šećera u krvi, i negativno utiče na nervni sistem. I nije tajna da od krompira vaše telo se samo prividno zasiti, te vrlo brzo ponovo budete gladni.

Plavi patlidžan

Još jedna vrsta povrća koja je više štetna nego korisna. Ako recimo pržite plavi patlidžan, on tada apsolutno gubi sva korisna svojstva.

Peršun i spanać

Uprkos svim prednostima, peršun i spanać, kao i sva druga zelja, apsorbuju nitrate brže od ostalog povrća, zato ih ne treba jesti u velikim količinama.

OVDE saznajte kako da napravite vitaminsku bombu!

Najnovije