Gledajte dodelu Oskara uz fantastične koktele

Dodela Oskara je jedan od najvećih događaja koji ljudi širom sveta ne propuštaju da gledaju.

Bilo da ćete pozvati svoje prijatelje na opušteno veče uz laganu večeru ili ćete dodelu Oskara ispratiti sami, preporučujemo vam da napravite jedan od ova tri koktela (ili sva tri) i uživate u zabavnoj večeri, bodreći svoje omiljene glumce i glumice.  

Koktel sa šampanjcem i borovnicama

Sastojci:

- 1 čaša borovnica + 8 za ukrašavanje
- 1 čaša vode
- 1 čaša šećera
- 1 flaša šampanjca
- 120ml ili 1/2 čaaše džina
- 4 dugačke grančice majčine dušice
- 1 čaša leda
- šećer za ivicu čaše

Priprema:

U manju šerpu sipajte vodu, borovnice i šećer. Kada voda provri, smanjite jačinu i mešajte oko 10 minuta, dok borovnice ne smekšaju, a sirup ne dobije svetlo roze/crvenkastu boju. Sklonite smesu sa ringle, procedite je i sačekajte da se ohladi.

Na ivicu čaše za šampanjac stavite tanki sloj putera, pre nego što stavite šećer.Zatim dodajte po otprilike 30ml džina u svaku čašu, zajedno sa 60ml sirupa od borovnice. Na kraju dodajte šampanjac do vrha i ukrasite koktel majčinom dušicom i borovnicama.

Koktel sa smokvama

Sastojci:

Pire od smokava:

- 1 čaša svežih smokvi, opranih i prepolovljenih
- 1 kađika šećera
- 2 kašike vode
- sok pola limuna

Sve sastojke stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Navedena količina je za 4 koktela, a može se povećavati u odnosu na broj čaša, odnosno gostiju.

Koktel:

- 1 + 1/2 kašike pirea od smokvi
- 1 kašika meda
- 60ml penušavog napitka od đumbira (ginger ale)
- 45ml džina
- 2 male kašike svežeg limunovog soka

Priprema:

Pire od smokava i med stavite u šejker i mešajte kašikom dok se sastoci ne sjedine. Dodajte penušavo piće od đumbira, džin, limunov sok i led. Dobro mućkajte sastojke u šejkeru dok se ne razbije led i ne dobije homogena smesa. Sipajte dobijeni koktel u čaše i dekorišite smokvama.

Koktel sa rumom i sokom od grejpfruta

Sastojci:

- 60ml laganog ruma
- 20ml svežeg soka limete
- 15ml svežeg soka od grejpfruta
- 15ml maraskino likera
- 1 mala kašika apsinta
- kora grejpfruta za dekoraciju

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u šejkeru sa dosta leda i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a led ne slomi. Sipajte koktel u rashlađene čaše i ukrasite ga uvijenom korom grejpfruta.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još