Harper's BAZAAR predstavlja FOOD TALKS

Kada se hrana priprema sa uživanjem rezultat mora da oduševi i inspiriše sva čula.

Jer, hrana je ogledalo ličnog stila, ne samo nuticionističkih navika, ukusa, znanja i mašte. Baš zbog toga u prvoj epizodi Food Talks-a predstavljamo Tatjanu Miletić koja impresionira kreativnošću svog pristupa receptima. Pred početak leta uživajte u pripremanju hibilimunane i njenom savršenom ukusu.

 

Kako ste odlučili da svoje kulinarsko umeće prezentujete na društvenim mrežama?

Pre nešto više od tri godine, na nagovor porodice i prijatelja krenula sam u ovu pustolovinu. Uvek sam volela da kuvam i da eksperimentišem sa ukusima, a naročito sam uživala i veliku pažnju posvećivala aranžiranju hrane. Kod mene važi pravilo da hranu pre svega jedem očima - pored ukusa jako mi je bitno kako je to sve servirano na tanjiru. Znajući tu moju pasiju, kao rodjendanski poklon od mojih ukućana dobijam prvo fotoaparat i kurs fotografije, a zatim i sajt i tako su se moja ljubav prema hrani i hobi pretvariči u sada već ozbiljan posao i odgovornost da konstantno izbacujem neka nova i ukusna jela koja dnevno pogleda ne tako mali broj ljudi.
 
 
Za koje recepte vlada najveće interesovanje vaših pratilaca?
Ono što mi posebno znači i gura me da idem i stvaram dalje jesu upravo komentari u kojima mi ljudi pišu da su mi recepti interesantni, drugačiji, a pre svega inspirativni i pravljivi:) Trudim se da dam ideje i pokažem kako da svako od raznih nama dostupnih namirnica, začina, svežeg voća i povrća, mesa i ribe može napraviti sjajna jela za koja su mnogi mislili da su komplikovana i da se mogu probati uglavnom u boljim restoranima. U poslednje vreme veliku pažnju je izazvao recept za Pad Thai, grčku musaku, bavarske perece, špecle sa lignjama a od starijih recepata to su potaž od paradajza sa prepečenom slaninicom, testo za pizzu i naravno hibilimunada:)
 
Da li je hrana takođe ogledalo našeg životnog stila i navika?
Svakako da jeste - mi smo ono što jedemo. Kao što mislim da odelo čini čoveka, to isto mislim i za hranu. To pokazuje naše afinitete, koliko smo spremni da eksperimentišemo, koliko smo otvoreni za neke nove stvari, nove ukuse, nove izazove ili pak tradicionalni i zatvoreniji.
 
Tatjanu možete pratiti na sledećim kanalima:

Pročitajte još

Pročitaj još