Ice cream lovers: 4 ukusna recepta za sladoled koje jedva čekamo da isprobamo

Leto je stiglo i ukusan sladoled koji će nas rashladiti je upravo ono što tražimo! Ali šta je sa nepotrebnim kalorijama? Pa ipak, postoje alternative koje vredi upoznati i isprobati. U pitanju su apsolutno hranljivi recepti za pripremu hladnih poslastica od sezonskog voća.

Savršeno je rešenje za bilo koje doba dana, kao i idealna poslastica za vaše prijatelje.

Otkrijte super ukusne recepte i napravite ih što pre!

Sorbe od limuna

Potrebno vam je:

  • 1 + 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje sode sa limunom ili Spritea
  • 2 šolje svežeg limunovog soka (oko 8 limuna)
  • Kora limuna

Priprema:

Iscedite limun. U malu šerpu na srednjoj vatri dodajte vodu i koru limuna, dobro izmešajte i sačekajte da proključa, a zatim smanjite vatru i dinstajte još 3 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U činiju iscedite smesu od limuna i umešajte 2 šolje sveže isceđenog limunovog soka i pola šolje sode. Na kraju, smesu prebacite u metalnu posudu i stavite u zamrzivač (na 2-4 sata). Mešajte na svakih pola sata da se ravnomerno smrzne i bude spremno za serviranje.

Sorbe od dinje

Potrebno vam je:

  • 1 dinja
  • 120 gr. vode
  • 200 gr. šećera
  • Limunov sok od 1 malog limuna

Priprema:

Ogulite dinju, narendajte je ili iseckajte na sitne komade. Stavite komade dinje u šerpu i ostavite ih u zamrzivaču 1-2 sata dok se dinja potpuno ne zamrzne. Dok je dinja u zamrzivaču, pravimo sirup stavljajući vodu, šećer i limun u šerpu. Sačekajte da proključa i mešajte drvenom kašikom da se šećer otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se komadići dinje smrznu, dodajemo ih u sirup koji smo napravili u blenderu ili mašini za sladoled. Mutite dok smesa ne postane glatka i kremasta i zamrznite u zamrzivaču 1-2 sata. Pre služenja sorbe treba ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi.

Sorbe od malina

Potrebno vam je:

  • 5 šolja svežih malina
  • 1 šolja vode
  • 1 ekstrakt vanile
  • svež limunov sok
  • šećer prema potrebi

Priprema:

Dodajte vodu i maline u blender i miksirajte dok smesa ne postane homogena. Procedite, a zatim dodajte vanilu i sok od limuna u posudu i mutite dok se šećer ne otopi. Sipajte smesu u plitku posudu od nerđajućeg čelika i zamrznite 1-2 sata.

Espresso sorbe

Potrebno vam je:

  • 50 gr. šećera
  • 340 gr. espresso kafe, vruće

Priprema:

Sipajte šećer i kafu u činiju i mešajte dok se šećer ne otopi. Smesu pažljivo sipajte u dovoljno veliku posudu da tako da smesa bude debljine samo nekoliko milimetara. Stavite posudu u zamrzivač na 45 minuta. Zatim izvadite i viljuškom razbijte stvorene kristale. Vratite posudu u zamrzivač na još 45 minuta. Nastavite na isti način dok se naša smesa dobro ne zamrzne i poprimi oblik velikih kristala.

Prijatno!

foto:Pinterest

Pročitaj još