Harper's Bazaar Srbija

Mafini od ovsenih pahuljica sa jagodama

Savršen prolećni mafin sa jagodama koji će vas podsetiti na toplije dane pred nama.

Proleće je u vazduhu. Trešnje počinju da cvetaju, a sunce počinje da daje ozbiljnu dozu serotonina. Kad god vreme postane toplo, razmišljamo o dugim šetnjama i izletima. Sama pomisao na izlet asocira nas na jagode u korpi i ukusne grickalice u kojima uživamo dok upijamo zrake sunca.

Ukoliko volite zdrave poslastice, mafini od ovsenih pahuljica i jagoda su desert koji ne smete propustiti.

Sočni, zdravi, posuti hrskavim šećerom i bogati proteinima – dovoljno razloga da već danas isprobate ovaj recept.

Sastojci:

  • 1/2 šolje mleka po izboru
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja jagoda grubo iseckanih ili isečenih na kriške
  • 1/4 šolje putera na sobnoj temperaturi
  • 10 kašika šećera + 2 kašike
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 3/4 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • kalupi za mafine

Uputstvo za pripremu:

Zagrejte rernu na 300 stepeni. Ovsene pahuljice prelijte mlekom i ostavite ih da se natope. U seckane jagode dodajte jednu kašičicu šečera i ostavite po strani.

Umutite puter i šećer zajedno, a zatim umešajte jaje, vanilu i mešavinu ovsenih pahuljica i mleka. U kremastu smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i so, mešajući dok se svi sastojci ne sjedine.

Umešajte jagode i kašikom izvadite testo u kalup za mafine.  Pospite šećerom i pecite 30-35 minuta. Ostavite da se ohlade 10-15 minuta pre nego što ih izvadite iz kalupa i uživajte!

Ove mafine možete prilagoditi i izabrati bilo koje voće! Zamenite jagode malinama, borovnicom, kupinama ili višnjama.

iamafoodblog.com

Najnovije