Napravite čokoladni mus po receptu Chrissy Teigen

Poznati model otkriva svoj recept od samo tri sastojka za pravljenje izuzetno ukusne poslastice.

Da li ste znali da je Chrissy Teigen toliko dobra kuvarica, da je objavila čak dve knjige recepata? Njeni recepti su vrlo jednostavni i pre svega ukusni, a mi ćemo vam danas otkriti jedan za koji će vam biti potrebno samo tri sastojka.

“Praktično ga svi mogu napraviti i možete ga držati u frižideru. Preko možete da sipate šlag ili slatku pavlaku i postati šampion za pravljenje deserta. Bonus je ako ga sipate u lepe čaše i uz mus napravite hrskave keksiće od muslija”, rekla je Chrissy. U nastavku pogledajte kako se pravi!

Sastojci (za 4 serviranja):

- 1 šolja kvalitetnijih čokoladnih mrvica (komadića)
- 1/3 šolje punomasnog mleka
- ¾ šolje slatke pavlake

Keksići (bonus):

- malo ulja (za tiganj)
- 2/3 šolje šećera
- 4 male kašike kukuruznog sirupa
- ¼ male kašike košer soli
- 1/8 male kašike sode bikarbone
- 1 šolja hrskavog muslija
- 1/3 šolje iseckanih pečenih lešnika

Priprema:

Čokoladni mus: U većoj činiji pomešajte čokoladne komadiće i mleko. Stavite u mikrotalasnu na 1 minut i 15 sekundi. Možete kuvati na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine, ako nemate mikrotalasnu. Sačekajte da se ohladi na 15 minuta.

Kada se čokolada ohladi, umutite slatku pavlaku dok ne dobijete kremastu teksturu i prebacite je u činiju sa čokoladom. Lagano mešajte kako bi smesa bila gusta i lagana. Dobijeni mus stavite u lepe čaše, a zatim u frižider na 2 sata ili preko noći da bi se stegao.

Hrskavi keksići: Preko pleha stavite papir za pečenje i preko stavite malo ulja. U manjem tiganju pomešajte šećer, kukuruzni sirup i 2 kašike vode. Ostavite do ključanja, s vremena na vreme ga mešajući, dok ne dobijete smesu nalik karameli. Sklonite sa ringle, pa smesi dodajte so, sodu bikarbonu i na kraju musli i lešnike. Dobro promešajte, a zatim smesu stavite na pleh i dodajte još malo soli. Sačekajte da se ohladi i učvrsti, nakon čega ćete je podeliti na sitne komade.

Preko čokoladnog musa sipajte slatku pavlaku ili šlag i pospite keksićima. Uživajte i prijatno!

V.R.

foto: Aubrie Pick/Cravings: Hungry For More

Pročitajte još

Pročitaj još