Harper's Bazaar Srbija

Savršena ideja za večeru: recept za ribu na žaru Jamieja Olivera

Pripremite zdravu i ukusnu večeru!

U našim tekstovima o tome kako da koža postane čvršća, kosa sjajna i nokti jaki, više puta smo pomenuli da se masne sorte ribe, kao što su na primer losos ili pastrmka, moraju pojaviti u vašoj ishrani.

Takve vrste riba bogate su omega-3 kiselinama koje se aktivno bore protiv upalnih procesa, kao i proteinima koji doprinose proizvodnji kolagena – zahvaljujući njemu naša koža duže ostaje mlada i elastična. A ako ste do sada retko pripremali ribu, onda vas molimo da to činite što je češće moguće jer nije samo korisna, već je i neverovatno ukusna!

A da ne gubite vreme u potrazi za dobrim proverenim receptom, odmah s vama delimo recept za pastrmku na žaru, proverenog kuvara Jamieja Olivera.

Sastojci:

pastrmka – 2 kom. (otprilike 400 grama svaka)

limun – 2 kom

peršun 

maslinovo ulje

so i biber po ukusu

puter

Kako pripremiti:

Očistite ribu ukoliko niste kupili već očišćenu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite solju, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, nakon što ste uklonili koštice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom.

Stavite komade putera i pecite ribu na roštilju oko 10-15 minuta sa svake strane.

Posluživanje ribe na roštilju Jamie Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.

 cosmo.com.ua

Najnovije