Atelje vina „ŠAPAT“: Gastronomski raj sa pogledom na Dunav

„Fleur de Sel“ je jedini restoran u Srbiji kojem je dodeljeno priznanje „Best of Award of Excellence“.

Skriveno među pitomim vinogradima Srema, nalazi se mesto gde hedonizam susreće sofisticiranost i prirodu. U istinskoj lepoti prirode kod Novog Slankamena, uz obalu Dunava, smešten je Atelje vina „Šapat“, koji nudi jedinstvenu kombinaciju vrhunske gastronomije i usluge. Kompleks vinarije obuhvata oko 1.000 kvadratnih metara i uključuje dva restorana – „Šapat“ i srpski ugostiteljski dijamant „Fleur de Sel“. Ovaj restoran opremljen je prema najvišim svetskim standardima, nudeći savršen ambijent za uživanje u autentičnoj hrani i prvorazrednoj vinskoj karti. Elegantna estetika enterijera, pažnja posvećena svakom detalju i spektakularan pogled na moćni Dunav, doprinose njegovom jedinstvenom karakteru i renomeu.

Restoran „Fleur de Sel“ dobitnik je renomirane nagrade za vinsku listu „Best of Award of Excellence“ za 2024. godinu koju dodeljuje „Wine Spectator“. Ovo priznanje, koje je zaslužilo samo 1.500 restorana širom sveta, predstavlja vrhunac izvrsnosti u vinskim programima, a „Fleur de Sel“ postao je jedini restoran u Srbiji kojem je ono dodeljeno i to u prvoj godini svog postojanja.

Vinarija „Šapat“ prostire se na više od 12 hektara vinograda, gde se nalaze pažljivo odabrane sorte grožđa, uključujući frankovku, merlot, cabernet sauvignon, teroldego, muskat žuti, sauvignon blanc i chardonnay. Proces proizvodnje vina, koji posvećeno prati enolog Mladen Dragojlović, od ručne berbe do pažljivog sazrevanja, osigurava vrhunski kvalitet i jedinstveni karakter vina.

Nesumnjiva potvrda kvaliteta jesu priznanja. Ugledni vinski magazin „Decanter“ dodelio je zlato Atila Chardonnay-u 2022 Ateljea vina „Šapat“ na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju „Decanter World Wine Awards“ i visoku ocenu od 95 poena. Srebro su osvojili Reserve Cabernet Sauvignon 2020, Bianca Muscato Giallo 2023, Šu-Šu Blaufrankisch 2022 i Magnus 2020. Bronzom su odlikovani Chardonnay 2022 i Pi’ Crveno Premium, berba 2019. godine. Nagrade i visoke ocene još jedan su dokaz liderstva u proizvodnji vrhunskih vina i pružanju nezaboravnih hedonističkih doživljaja.

Novina u ponudi ovog gastronomskog parčeta raja na obali Dunava je speakeasy koktel bar, koji Ateljeu vina daje jedno sasvim novu i originalnu dimenziju. Koncept bara, koji je osmislio as domaće koktel scene Bojan Merdović, jeste da poveže i upotpuni ponudu dva restorana, kao i da gostima omogući da prijatno provedu vreme pre ili posle ručka ili večere, uz autentičan koktel ili vrhunski destilat.

Osmišljena je i posebna koktel karta sa 12 signature „Šapat“ koktela, podeljenih na aperitivne, penušave, dižestivne i posebne koktele. Bar takođe nudi tridesetak klasičnih koktela, pružajući široku paletu aroma i ukusa.

Atelje vina „Šapat“ nije samo destinacija, već doživljaj za sva čula, gde se vrhunska vina, autentična gastronomija i prirodna lepota stapaju u nezaboravno iskustvo.

Foto: Atelje vina “Šapat”

Najnovije