Kuća za odmor iz bajke u Škotskoj balansira između klasičnog i modernog dizajna

Severna strana Škotske poznata je po svom šarmu kojim odiše, ali uvek sa mračnim osećajem koji mnoge očara. Upravo je to ono što je volela porodica koja je pre nekoliko godina kupila kuću u zabačenom delu ove zemlje: retki i mirni spokoj koji postoji svuda u atmosferi, u kombinaciji sa pomalo mračnim pejzažom koji je teško bilo gde naći.

Da bi napravili čitav zaokret u svom životu, vlasnici su zajedno sa svoje dve ćerke sagradili kuću koja se razlikuje od svih ostalih u okruženju. A razlog je taj što arhitektura održava futuristički stil, koji impresionira i ističe se. Na privilegovanom mestu sa pogledom na more i planine, porodica je pronašla mir koji su tražili i uspela je da ostvari svoje snove o budućnosti.

Zahvaljujući svojoj konstrukciji, kuća izgleda vrlo moderno. Drvene i kamene površine čine osnovu većine prostorija, što je činjenica koju je arhitektonski tim koji se obavezao da je dizajnira iskoristio, bez velikih promena. Sve je bilo zasnovano na prirodnim materijalima i zemljanim tonovima - nešto što bi vlasnicima osiguralo potpuno funkcionalan život.

Vredi napomenuti da su mnogi zidovi srušeni kako bi se imao neograničen pogled prema spolja. Ovo je takođe funkcionisalo jer velika količina svetlosti sada ulazi iz sobe u sobu, čineći da izgleda još veće i mnogo „življe“. Zbog toga su, kao što ćete videti, postavljene zavese od tanke tkanine u neutralnim nijansama kako ne bi blokirale sunčeve zrake.

U minimalnoj estetici impozantno se ističu moderna umetnička dela koja daju boju i čine da svaka soba izgleda posebno. Čini se da su i ovi mali dodiri u dizajnu dovoljni za stvaranje divnog okruženja, koje savršeno odgovara trendovima sadašnjosti i budućnosti i velikodušno pruža porodici priliku da provede prijatne sate dana u ovom neverovatnom domu. Zapravo, ogromno dvorište služi kao bonus, jer mlađi članovi porodice vole da trče u zelenoj oazi.

Ulazeći dublje u unutrašnjost kuće, vidimo da minimalizam dominira i u velikoj meri definiše konačnu postavku, koristeći neutralne nijanse, ogromne prozore zbog kojih su prostori „preplavljeni“ prirodnom svetlošću praveći gotovo direktan kontakt sa dvorištem, a samim tim i sa lepotom prirode koja preplavljuje okolni pejzaž.

Pogledajte galeriju da biste videli još fotografija ove impresivne kuće!

Pročitajte još

Pročitaj još